Hastighed på fadøl

Besvar
Ulriklk
Indlæg: 24
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Hastighed på fadøl

Indlæg af Ulriklk »

Hej

Jeg er endelig skiftet over til fade efter at have brugt flasker i mange år.
Jeg har en picnichane fra Lund med ca 1,5m 3/16" slange på.
Øllet står karboneret ved ca 1 bar og 3-4 grader, så relativt højt, men det er en pilsner og 2.7-2,8 virker ikke som mere end en vanlig supermarkedspilsner.

Jeg synes det skummer lidt rigeligt og spekulerede på hvilken "hastighed" der giver mening at tappe ved og om det overhovedet betyder noget?

Jeg bruger vedhæftede excelskema som jeg har oversat fra imperisk? til metrisk (tjek tabs). Jeg har sat ID til 3mm for 3/16" slangen hvilket jeg synes ser meget rigtigt ud når jeg måler.
Øllet løber i hvad jeg ville kalde almindeligt fadølstempo 10-15s for a fylde et stort glas, men det er kanske lidt i overkanten til en picnichane?

Jeg har også lavet en beregner til karbonering i bar som jeg også har loadet up, der er også det karakteristiske rød/gul/grøn skema i bar hvis det skulle kunne bruges af nogen

Input modtages gerne

Vh¨
Ulrik
Vedhæftede filer
Draft_System_Balancing.xlsx
(71.4 KiB) Downloadet 291 gange
CO2 vol temp tryk.xls
(69 KiB) Downloadet 292 gange
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"