Side 2 af 2

Re: Malt profil NEIPA

: 11. aug 2020, 08:44
af Mikle
Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen

Re: Malt profil NEIPA

: 12. aug 2020, 14:53
af ThomasM
Jeg syntes at selv om de er trykker flade så var de ikke "knækket/åbenet" nok til jeg vil mene de bidraget mest muligt. Derfor valgte jeg og køre dem gennem valsen sammen med alt malten.
Men man skal nok ha styr på sin mæsking da det kan give stuck mash.

Mikle skrev:Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen

Re: Malt profil NEIPA

: 12. aug 2020, 14:57
af Mikle
Jeg bestille nogle og ser på dem:) tak for hjælpen

Re: Malt profil NEIPA

: 26. mar 2021, 21:44
af MichaelBG
Hej @Mikle,

Jeg vil også prøve en NEIPA og leder efter gode tips - så hvordan er din blevet?

Re: Malt profil NEIPA

: 27. mar 2021, 11:18
af Knet
Hej Michael,

Har ikke selv prøvet neipa, men ilt ef jo dens fjende nummer et, hvilket
Jf denne artikel allerede starter ved om man vælger flaked eller malted. Bare et hint
https://beermaverick.com/how-to-reduce- ... hazy-ipas/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vh. Kenneth

Re: Malt profil NEIPA

: 8. apr 2021, 12:29
af MichaelBG
Tak Kenneth,

God artikel - så er det jo godt at jeg netop er ved at få gang i fad-løsningen :-)

Re: Malt profil NEIPA

: 10. apr 2021, 09:39
af admin
20 til 30% havregryn og resten pilsner malt, det er helt godt :)

Sendt fra min IN2013 med Tapatalk

Re: Malt profil NEIPA

: 11. apr 2021, 06:53
af grøntoft
Jeg prøvede opskriften som henvist til, men med 70 % pale ale, 20 % wheat malt og 10 % havregryn.

Det er første gang at det har taget en lille halv time for mig at sparge, så man må sige at hveden og havregrynene har vist sit værd ;)

I alt 7,4 kg. Gæret under tryk med tormod kveik.
Kogehumle mandarina bavaria 10 g.
Tørhumle Sabroe 100 g

Gæret i 3 dage og humle i.
Tørhumlet i 3 dage - og i dag(!) skal jeg coldcrashe og så kan jeg smage i morgen. Glæder mig.

Den bliver hazy, det er der ingen tvivl om. Og farven kommer også. Konen sagde til mig da hun havde set gærtanken efter et døgn i gærskab: "Det dér kan du godt glemme, Det ligner lo**!!!" Hun blev klogere.

Re: Malt profil NEIPA

: 12. apr 2021, 18:35
af ThomasM
Hvordan blev den Så grøntoft?

Re: Malt profil NEIPA

: 13. apr 2021, 05:13
af grøntoft
ThomasM skrev:Hvordan blev den Så grøntoft?
Dejlig! Frugtig, lækker.

Nu skal den på fad men har ikke haft tiden til det. Men lækker, det er den.

Problemet er bare, at du ikke smager alkoholen. Så den kommer snigende...