Malt profil NEIPA

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf Mikle » 11. aug 2020, 08:44

Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen
Mikle
 
Indlæg: 346
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf ThomasM » 12. aug 2020, 14:53

Jeg syntes at selv om de er trykker flade så var de ikke "knækket/åbenet" nok til jeg vil mene de bidraget mest muligt. Derfor valgte jeg og køre dem gennem valsen sammen med alt malten.
Men man skal nok ha styr på sin mæsking da det kan give stuck mash.


Mikle skrev:Okay tænker bare at det jo er valset i forvejen
/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 194
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf Mikle » 12. aug 2020, 14:57

Jeg bestille nogle og ser på dem:) tak for hjælpen
Mikle
 
Indlæg: 346
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf MichaelBG » 26. mar 2021, 21:44

Hej @Mikle,

Jeg vil også prøve en NEIPA og leder efter gode tips - så hvordan er din blevet?
*--------------------------------------------------------*
"Öl är hälsa - hälsa ofta" - som de siger hinsidan ;-)
Brugeravatar
MichaelBG
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11. jan 2021, 15:50
Geografisk sted: Hillerød

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf Knet » 27. mar 2021, 11:18

Hej Michael,

Har ikke selv prøvet neipa, men ilt ef jo dens fjende nummer et, hvilket
Jf denne artikel allerede starter ved om man vælger flaked eller malted. Bare et hint
https://beermaverick.com/how-to-reduce- ... hazy-ipas/

Vh. Kenneth
Knet
 
Indlæg: 431
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf MichaelBG » 8. apr 2021, 12:29

Tak Kenneth,

God artikel - så er det jo godt at jeg netop er ved at få gang i fad-løsningen :-)
*--------------------------------------------------------*
"Öl är hälsa - hälsa ofta" - som de siger hinsidan ;-)
Brugeravatar
MichaelBG
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11. jan 2021, 15:50
Geografisk sted: Hillerød

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf admin » 10. apr 2021, 09:39

20 til 30% havregryn og resten pilsner malt, det er helt godt :)

Sendt fra min IN2013 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4755
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf grøntoft » 11. apr 2021, 06:53

Jeg prøvede opskriften som henvist til, men med 70 % pale ale, 20 % wheat malt og 10 % havregryn.

Det er første gang at det har taget en lille halv time for mig at sparge, så man må sige at hveden og havregrynene har vist sit værd ;)

I alt 7,4 kg. Gæret under tryk med tormod kveik.
Kogehumle mandarina bavaria 10 g.
Tørhumle Sabroe 100 g

Gæret i 3 dage og humle i.
Tørhumlet i 3 dage - og i dag(!) skal jeg coldcrashe og så kan jeg smage i morgen. Glæder mig.

Den bliver hazy, det er der ingen tvivl om. Og farven kommer også. Konen sagde til mig da hun havde set gærtanken efter et døgn i gærskab: "Det dér kan du godt glemme, Det ligner lo**!!!" Hun blev klogere.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 628
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf ThomasM » 12. apr 2021, 18:35

Hvordan blev den Så grøntoft?
/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 194
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Malt profil NEIPA

Indlægaf grøntoft » 13. apr 2021, 05:13

ThomasM skrev:Hvordan blev den Så grøntoft?


Dejlig! Frugtig, lækker.

Nu skal den på fad men har ikke haft tiden til det. Men lækker, det er den.

Problemet er bare, at du ikke smager alkoholen. Så den kommer snigende...
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 628
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 12 gæster