gæring starter igen

Besvar
blower
Indlæg: 20
Tilmeldt: 6. okt 2019, 07:18
Geografisk sted: 9900

gæring starter igen

Indlæg af blower »

jeg søger en fornuftig forklaring,efter 14 dage er der ingen aktivitet i gærings tanken,men så starter det igen,brygen er sat i gang 1/2,OG er 1060 nu er den 1020 så gæringen er ikke slut,den skal slutte på 1013.Hvad sker der og hvad er grunden.Brygen står med en ens temperatur ca 23 gr,gæren er WLP013 London ale,den skulle vel trives best ved 20 gr,men er det grunden at den skal tilpasse sig temperaturen ?
MVH
Per
morfmir
Indlæg: 676
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: gæring starter igen

Indlæg af morfmir »

blower skrev:jeg søger en fornuftig forklaring,efter 14 dage er der ingen aktivitet i gærings tanken,men så starter det igen,brygen er sat i gang 1/2,OG er 1060 nu er den 1020 så gæringen er ikke slut,den skal slutte på 1013.Hvad sker der og hvad er grunden.Brygen står med en ens temperatur ca 23 gr,gæren er WLP013 London ale,den skulle vel trives best ved 20 gr,men er det grunden at den skal tilpasse sig temperaturen ?
MVH
Per
Muligvis fordi du har brugt for lidt gær. De symptomer du beskriver er typisk for underpitching. Den enkelte gærcelle bliver træt og mæt, derfor går den i dvale og din gæring forløber usundt og forlængeer gærings tiden.
20 liter 1060 OG kræver 219 billioner celler ifølge MR malty. Det er mindst 2 pakker frisk gær eller en pakke og en gærstarter på mindst 2 liter.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"