Hej,
Jeg har overvejet om ikke det var muligt at putte en sukkerknald direkte i mine flasker når der skal flaske karboneres. Med vægten på en sukkerknald, og med undergæret øl, så passer én sukkerknald meget fint i mine 0.5l. flasker.
Så er der nogen der har erfaring med det - gode som dårlige. De ting der lige falder mig ind er:
* Er det problematisk ifht. renhed når sukkeret ikke kommer i kogt vand som jeg "plejer".
* Vil sukkeret blive opløst ved den lave temp(stuetemp).
* Skal jeg mon påregne en længere tid inden karboneringen er færdig da det måske tager længere tid for gæren at æde sukkeren når det er på fast form og ikke i vand først.
Mvh
Michael
Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
mvh
MEOLSEN
MEOLSEN
- Mikro Jensen
- Indlæg: 115
- Tilmeldt: 28. mar 2014, 18:45
- Geografisk sted: 8732 Hovedgård
Re: Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
Det har jeg brugt flere gange, og har aldrig haft problemer med det.
En eller måske 2 sukkerknalder til 0,5l, afhængig af hvor karboneret man ønsker det.
Mvh.
Torben
En eller måske 2 sukkerknalder til 0,5l, afhængig af hvor karboneret man ønsker det.
Mvh.
Torben
Mhv. Torben
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Re: Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
Jeg gør det altid med enten en eller 2 sukkerknalder og det virker bare har aldrig haft problemer og de er lynhurtigt opløst i flasken.
Har aldrig oplevet at min øl blev inficeret eller andet og det er super nemt at arbejde med.
Har aldrig oplevet at min øl blev inficeret eller andet og det er super nemt at arbejde med.
Re: Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
Sukkerknald vi fungere fint, men det kan være svært at ramme et specifikt tryk.
Hvis du senere gerne vil ramme det korrekte co2 tryk til stilarten, vil jeg anbefale at du bruger denne beregner:
https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/" onclick="window.open(this.href);return false;
For mig er korrekt tryk også en vigtig parameter. En Stout eller Porter med Pilsenertryk vil virke helt forkert.
En pilsner eller hvedeøl med lavt tryk vil også virke forkert.
Hvis du senere gerne vil ramme det korrekte co2 tryk til stilarten, vil jeg anbefale at du bruger denne beregner:
https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/" onclick="window.open(this.href);return false;
For mig er korrekt tryk også en vigtig parameter. En Stout eller Porter med Pilsenertryk vil virke helt forkert.
En pilsner eller hvedeøl med lavt tryk vil også virke forkert.
Re: Sukkerknald direkte i flasken til karbonering
Hej igen,
Tak for svarende. Jeg tænker at jeg vil prøve denne metode ved mit kommende bryg som bliver undergæret ved ca. 10 grader. Så burde én sukkerknald i mine 0.5l flasker faktisk passe meget fint - så det skal vist prøves.
Tak for svarende. Jeg tænker at jeg vil prøve denne metode ved mit kommende bryg som bliver undergæret ved ca. 10 grader. Så burde én sukkerknald i mine 0.5l flasker faktisk passe meget fint - så det skal vist prøves.
mvh
MEOLSEN
MEOLSEN