Malt favorit

Besvar
HLP
Indlæg: 54
Tilmeldt: 8. dec 2019, 14:13
Geografisk sted: Ormslev

Malt favorit

Indlæg af HLP »

Har I en favorit malt som er blevet rygraden i jeres bryghus?
Og hvordan opbevare I jeres lager af malt, hvis I sådan et.
Der er jo noget billigere at købe en sæk istedet for et par kg af gangen.

Har læst/hørt at der ikke er smart at kværne sit malt i det samme rum som man brygger.
Er det sandt eller er det bare en myte fra bryghuset ?
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40

Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
BaronVonBach
Indlæg: 13
Tilmeldt: 7. apr 2014, 08:22
Geografisk sted: Århus 8000

Re: Malt favorit

Indlæg af BaronVonBach »

pale ale malt, er meget lækkert da det har lidt mere smag end pilsner malt. Jeg har det i poser, i en 30l plast kasse. Jeg ved ikke om det er på grund af mælke syre bakterier, at du ikke må kværne malt i samme rum.
grøntoft
Indlæg: 680
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Malt favorit

Indlæg af grøntoft »

Hvad er det man kan bruge til at lave en kettle sour? Ja, rigtigt, frisk malt! Du kunne uforvarende komme til at forsure dit nybryggede øl ved overførslen fra kogning og til dit gærkar. Når man valser malt, så vil der opstå en masse fint mel så fint som støv. Det vil blande sig med luften i dit bryggerum. Og dermed vil det også have adgang til dit gærkar. Så derfor holder man maltvalsning i et rum for sig selv.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Malt favorit

Indlæg af fjorgensen »

Det er p.g af melstøv at man ikke bør valse i brygrummet. Jeg har bundet en pose fast på min maltkværn og valser i garagen hvor jeg også brygger øllet. Ingen problemer her.
Jeg har pilsner malt som basis fordi jeg så også kan brygge de lyse øltyper. Mit malt opbevarer jeg i gæringsbeholdere.
keep it simple !
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"