Hvor er humlesmagen?
Hvor er humlesmagen?
Hej alle!
Første post herinde, men vi har været igang med at brygge I noget tid. Vi brygger på en grainfather, har omvendt osmose anlæg + mineraler til at lave vand med, bruger Brewers friend til at regne remineralisering ud, bruger ph meter og har en standard gærtank på 30 L.
Vi døjer med at, selvom vi tilsætter i alt 300-400g på forskellige måder, sent i kogning + dryhop, kun dry hop, osv, så udebliver den dejlige smag af humle. Vi brygger ca 25 L. Vi har altid tør humlet og lukker derfor lidt ilt ind når vi tørhumler. Og så karbonerer den på flaske I en uges tid. Kan det virkelig være årsagen?
Nuværende bryg har vi kun lavet en stor hopstand og der bliver ingen tør humle for at se om det kan være grunden. Vi bestiller en fermzilla snarest.
Tusind tak for input!
Mvh Martin
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Første post herinde, men vi har været igang med at brygge I noget tid. Vi brygger på en grainfather, har omvendt osmose anlæg + mineraler til at lave vand med, bruger Brewers friend til at regne remineralisering ud, bruger ph meter og har en standard gærtank på 30 L.
Vi døjer med at, selvom vi tilsætter i alt 300-400g på forskellige måder, sent i kogning + dryhop, kun dry hop, osv, så udebliver den dejlige smag af humle. Vi brygger ca 25 L. Vi har altid tør humlet og lukker derfor lidt ilt ind når vi tørhumler. Og så karbonerer den på flaske I en uges tid. Kan det virkelig være årsagen?
Nuværende bryg har vi kun lavet en stor hopstand og der bliver ingen tør humle for at se om det kan være grunden. Vi bestiller en fermzilla snarest.
Tusind tak for input!
Mvh Martin
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Re: Hvor er humlesmagen?
Jeg ved ikke, om det har en reel effekt, men jeg hælder altid en smule sukkervand i sammen med humlen ved tørhumling. Derved dannes der hurtigt CO2 i headspace igen, og ilten fortrænges.
Re: Hvor er humlesmagen?
Interessant! Tak for tippet.inzide skrev:Jeg ved ikke, om det har en reel effekt, men jeg hælder altid en smule sukkervand i sammen med humlen ved tørhumling. Derved dannes der hurtigt CO2 i headspace igen, og ilten fortrænges.
/Martin
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Re: Hvor er humlesmagen?
Det vigtige udgangspunkt er friskheden af humlen. Den skal dufte i retning af det man kender fra lækker IPA afhængig af sorten selvfølgelig. Pellets giver ofte det bedste resultat, fordi friskheden ofte er bedre bevaret, men er vanskeligere er at filtrere fra ifbm. tørhumling. Humlerester i øllet giver store problemer, så det skal undgåes.
Det er væsentligt at røre i eller cirkulere under kogningen for at humleudtrækket bliver effektivt.
Ved tørhumling står det bedst 3-5 dage og trækker ved normal temperatur.
Det er væsentligt at røre i eller cirkulere under kogningen for at humleudtrækket bliver effektivt.
Ved tørhumling står det bedst 3-5 dage og trækker ved normal temperatur.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Hvor er humlesmagen?
Prøv at lav en bryg med 50-70% RO vand og hanevand for resten, dvs. uden at tilsætte mineraler og så se hvad resultat i får
Re: Hvor er humlesmagen?
Vi bruger pellets fra hjemmebryggeren. Det dufter godt, men, hvem ved? Vi kan også prøve med humle et andet sted fra.k.larsen skrev:Det vigtige udgangspunkt er friskheden af humlen. Den skal dufte i retning af det man kender fra lækker IPA afhængig af sorten selvfølgelig. Pellets giver ofte det bedste resultat, fordi friskheden ofte er bedre bevaret, men er vanskeligere er at filtrere fra ifbm. tørhumling. Humlerester i øllet giver store problemer, så det skal undgåes.
Det er væsentligt at røre i eller cirkulere under kogningen for at humleudtrækket bliver effektivt.
Ved tørhumling står det bedst 3-5 dage og trækker ved normal temperatur.
Tak for tippet.
/Martin
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Re: Hvor er humlesmagen?
Tak, vi prøver. Vi har både TDS og titrerings kits til at måle koncentration af Mg og Ca og det ser fint ud, men hvem ved!Dalmoseosebryg skrev:Prøv at lav en bryg med 50-70% RO vand og hanevand for resten, dvs. uden at tilsætte mineraler og så se hvad resultat i får
/Martin
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
- Indlæg: 28
- Tilmeldt: 17. aug 2016, 08:58
Re: Hvor er humlesmagen?
Det er sjovt. I de seneste to bryg jeg har lavet har jeg haft fuldstændig samme oplevelse. Jeg bruger dog mineral- og syrebehandlet postevand.
Masser af dryhop og late additions generelt.
Resultatet: Fantastisk aroma (duft) af tropisk/citrus humle. MEN ingen reel smag af det. Jeg forstår det simpelthen ikke :)
Masser af dryhop og late additions generelt.
Resultatet: Fantastisk aroma (duft) af tropisk/citrus humle. MEN ingen reel smag af det. Jeg forstår det simpelthen ikke :)
Re: Hvor er humlesmagen?
Hej
Måske et lidt sent svar, men kort sagt vil vand med mange mineraler hjælpe med at få humlesamgen til at fremstå tydelig og skarpt.
Prøv f.eks.at google på Burtonized Water, der kort kan siges at det handler om at hælde gips i mæskevandet. Udtrykket tkommer fra de ales der blev brygget og brygges på/i Burton On Trent, der har noget af klodens hårdeste vand. De brygger nogle af verdens lækreste ales.
Hvis i vil nørde igennem, så køb bogen "Water - A Comprehensive Guide for Brewers" af John Palmer & Colin Kaminski
Held og lykke :-)
Måske et lidt sent svar, men kort sagt vil vand med mange mineraler hjælpe med at få humlesamgen til at fremstå tydelig og skarpt.
Prøv f.eks.at google på Burtonized Water, der kort kan siges at det handler om at hælde gips i mæskevandet. Udtrykket tkommer fra de ales der blev brygget og brygges på/i Burton On Trent, der har noget af klodens hårdeste vand. De brygger nogle af verdens lækreste ales.
Hvis i vil nørde igennem, så køb bogen "Water - A Comprehensive Guide for Brewers" af John Palmer & Colin Kaminski
Held og lykke :-)
-
- Indlæg: 13
- Tilmeldt: 7. apr 2014, 09:22
- Geografisk sted: Århus 8000
Re: Hvor er humlesmagen?
Hej lidt ligesom Inzide siger, så er det vigtigt at tilsætte tørhumle imens gæringen stadig er igang. både for at fjerne ilten, men også for at undgå hop creep og hop burn.