Side 1 af 1

Langtids gæring

: 12. jul 2019, 14:14
af FrederikJ
Hej alle,

Vi er et par gutter som elsker øl, og derfor synes vi også at det er sjovt engang imellem at brygge vores eget.
Sidste år lavet vi en batch, men vi gik alle sammen hen og fik et lidt turmult år, og derfor har vi altså en gærspand stående med 25 liter øl i, som har stået og 'gæret' i +1 år.
Vi er lidt usikre på hvad det gør ved øllen, om den måske bare ikke smager særlig godt eller om det ligefrem ikke er super sundt at drikke den.
Så, er der nogle kloge folk herinde, som ved hvad der sker ved at lade sin øl 'gære' i +1 år?
Er den drikbar?

Venlig Hilsen Frederik

Re: Langtids gæring

: 12. jul 2019, 15:34
af fjorgensen
Kig på øllet, lugt til det og smag på det, det kan sagtens være godt selv om det har stået et års tid.

Gæring og oprydning (gæren) ud over 4-6 uger tror jeg ikke har nogen virkning, men øllet er helt sikker modnet. Hvis øl står længe med gærkagen kan der opstå autolyse, men det er ikke sikkert.

Re: Langtids gæring

: 12. jul 2019, 16:57
af Dalmoseosebryg
Enig, kik og smag, nogle øltyper har kun godt af at stå, dog helst på fad /flaske, hvad har i da brygget