Så tørhumler jeg på en ny måde :)

Så tørhumler jeg på en ny måde :)

Indlægaf ramløse » 3. jul 2018, 19:52

Jeg har længe kørt tørhumling en uge efter mine ales er færdig med at gære, men synes godt de kunne have lidt mere aroma at byde på.

Så jeg købte ti af de her banditter i IKEA, og kommer dem i mine fustager med humle, så der er aroma selvom fustagen måske har fået lidt ilt ved overføring.

Har i leget med lignende?
Vedhæftede filer
36596115_10155853252566492_7368409037903233024_n.jpg
ramløse
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 25. sep 2017, 16:42

Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)

Indlægaf Fornitz » 4. jul 2018, 09:52

ellers er jeg rigtig glad for dette filter på 11 cm den kan indeholde en pæn mængde humle - har ikke lige prøvet den i fustagen, men tænker ikke det skulle være et problem.
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)

Indlægaf peos » 4. jul 2018, 17:34

Hvor længe har du det liggende i fustagerne?

Jeg søger også efter metoder til at få mere smag og aroma ud af humlen, men jeg ville være lidt nervøs for smag af græs, hvis humlen ligger for længe i øllet.
peos
 
Indlæg: 622
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)

Indlægaf k.larsen » 4. jul 2018, 21:25

Det altafgørende er humlens friskhed - er den aromatisk i duften, kan den også tilføre øllet den duft og smag. Men er den allerede træt kan du ikke afhjælpe problemet i din proces.
Tørhumling efter endt gæring i 2-4 dag og derefter coldcrasch giver hvad der skal til.
50-100 gram friske pellets til 20 liter øl giver rigtig meget aroma og smag, hvis humlen er
den rigtige og tilpas frisk.
Brugeravatar
k.larsen
 
Indlæg: 700
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Per og 11 gæster