Efter 4-5 min så er urten så kold at jeg starter pumpen for at ilte urten.
Jeg kan ikke se det giver nogen mening at køre med pumpe under kogning, der er jo et dejligt rolling boil i min gryde.
Iltning af varm urt - er et meget diskuteret emne - men jeg prøver bestemt IKKE at opsøge problemerne så derfor er pumpen slukket.
Hvis jeg skal brygge 10L så skal jeg kun bruge 2,5kg malt -
- 10L urt til fustage.
7,5L under bund
2,5L i malten
3L til afkog (ikke 100 her endnu)
2,5L spargevand
2,5L bundfald ved aftap
Under sparge tilsættes 2,5L og når malten fjerne tager den 2,5L med = 0
De 15,5L bliver kogt ind til 12,5L
Når du tapper ud af gryden mister du 2,5L = 10L urt.
HVIS ikke du filtrere bundfaldet og tager det med over, så mister du hele 20% Brewhouse Efficiency - og opskriften skal derfor være til 12,5L
Det så lige de tal jeg har i hovedet til mit testbryg ☺