Hej alle sammen
Jeg begav mig ud i at brygge mit allerførste batch øl i fredags.
Øllen er en Herre Dubbel.
Men lad os komme til sagen.
Jeg kom nemlig til at tilføje lidt gær hvor urten var 60 grader varm.
Men jeg kom lynhurtigt i tanke om at jeg har lavet en fejl. Hovsa.
Jeg prøver så derefter at tilføje gær til min urt da den rammer 20 grader.
Øllen gære fint nu, men har det haft nogen effekt/bismag på øllen? Døde gærcellerne da jeg tilføjede det ved 60 grader?
På forhånd tak. :)
Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?
Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?
Gær er en forholdsvis robust fætter - men meget over 50°C kan den nok ikke overleve i længere tid.
Lidt døde celler gør nok ingen forskel.
Lidt døde celler gør nok ingen forskel.
Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?
Det lyder godt.
Det er forresten en Abbaye tørgær jeg har brugt.
Det er forresten en Abbaye tørgær jeg har brugt.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?
Det faktisk en fordel - det du har gjort....
Døde friske gærcelle er prima gærnæring til urten - man kan faktisk købe en sådan næring.
Men at bruge tørgær, er nok en lidt dyr løsning ☺
Men skriv det ind i opskriften, det kunne jo gå hen og bliver en suveræn gæring ...
Døde friske gærcelle er prima gærnæring til urten - man kan faktisk købe en sådan næring.
Men at bruge tørgær, er nok en lidt dyr løsning ☺
Men skriv det ind i opskriften, det kunne jo gå hen og bliver en suveræn gæring ...