Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?

Besvar
Brugeravatar
Lambæk
Indlæg: 17
Tilmeldt: 24. aug 2017, 18:36

Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?

Indlæg af Lambæk »

Hej alle sammen

Jeg begav mig ud i at brygge mit allerførste batch øl i fredags.
Øllen er en Herre Dubbel.

Men lad os komme til sagen.
Jeg kom nemlig til at tilføje lidt gær hvor urten var 60 grader varm.

Men jeg kom lynhurtigt i tanke om at jeg har lavet en fejl. Hovsa.

Jeg prøver så derefter at tilføje gær til min urt da den rammer 20 grader.

Øllen gære fint nu, men har det haft nogen effekt/bismag på øllen? Døde gærcellerne da jeg tilføjede det ved 60 grader?


På forhånd tak. :)
ksga
Indlæg: 63
Tilmeldt: 15. feb 2016, 13:24
Geografisk sted: Lystrup, 8520

Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?

Indlæg af ksga »

Gær er en forholdsvis robust fætter - men meget over 50°C kan den nok ikke overleve i længere tid.
Lidt døde celler gør nok ingen forskel.
Brugeravatar
Lambæk
Indlæg: 17
Tilmeldt: 24. aug 2017, 18:36

Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?

Indlæg af Lambæk »

Det lyder godt.

Det er forresten en Abbaye tørgær jeg har brugt.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Tilføjelse af gær ved for høj temperatur?

Indlæg af Truntebryg »

Det faktisk en fordel - det du har gjort....

Døde friske gærcelle er prima gærnæring til urten - man kan faktisk købe en sådan næring.

Men at bruge tørgær, er nok en lidt dyr løsning

Men skriv det ind i opskriften, det kunne jo gå hen og bliver en suveræn gæring ...
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"