Tid fra start af bryg til åbning?
Tid fra start af bryg til åbning?
Er der et sted på nettet hvor man kan se en generel tid det tager fra man starter et bryg, til man kan drikke det?
Sådan helt generelt. Noget i stil med:
Pilsner 14 dage
Brown ale 4 uger
Stout 8 uger
Ved der er kæmpe forskel inden for de enkelt øltyper også, men vil bare gerne vide hvad jeg nogenlunde kan regne med, hvis jeg feks køber et "brownale" kit hos en af online forretningerne.
På forhånd tak for hjælpen.
Sådan helt generelt. Noget i stil med:
Pilsner 14 dage
Brown ale 4 uger
Stout 8 uger
Ved der er kæmpe forskel inden for de enkelt øltyper også, men vil bare gerne vide hvad jeg nogenlunde kan regne med, hvis jeg feks køber et "brownale" kit hos en af online forretningerne.
På forhånd tak for hjælpen.
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
De 14 dage med en pilsner er vist kun Carlsberg der kan det ;)
Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Der er lidt her:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... der#p39871" onclick="window.open(this.href);return false;
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... der#p39871" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
OK - der er nogle gamle links der ikke virker - men her er "listen" som jeg fandt dengang ;-)
Der er 3 milestones:
Der er 3 milestones:
- Hvornår kan den drikkes efter CO2 tilsætning
- Hvornår peaker den.
- Hvor længe kan den holde
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 3 til 8 måneder
- holder 12 måneder i kælderen
- Med det samme
- Bedst fra 1 til 3 måneder
- holder 5 måneder i kælderen
- 8 måned efter CO2
- Bedst fra 8 til 12 måneder
- holder 24 måneder i kælderen
- Med det samme
- Bedst fra 1 til 3 måneder
- holder 6 måneder i kælderen
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 3 til 7 måneder
- holder 9 måneder i kælderen
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 3 til 7 måneder
- holder 9 måneder i kælderen
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 5 til 9 måneder
- holder 12 måneder i kælderen
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 1 til 3 måneder
- holder 6 måneder i kælderen
- 2 måned efter CO2
- Bedst fra 3 til 7 måneder
- holder 9 måneder i kælderen
- 1 måned efter CO2
- Bedst fra 2 til 4 måneder
- holder 5 måneder i kælderen
- Med det samme
- Bedst fra 1 til 2 måneder
- holder 4 måneder i kælderen
- 9 måned efter CO2
- Bedst fra 10 til 16 måneder
- holder 24 måneder i kælderen
Senest rettet af Truntebryg 18. feb 2017, 12:42, rettet i alt 1 gang.
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
"Med det samme" betyder det, at så snart den der gærlås stopper med at boble, så hælder man det på flaske og sætter kapsel på, hvorefter det kan åbnes og drikkes?
Hvad så med karbonering? En weissbier har da bobler feks.
Undskyld mine simple spørgsmål, men jeg er helt ny i dette spændende selvbryg univers.
Hvad så med karbonering? En weissbier har da bobler feks.
Undskyld mine simple spørgsmål, men jeg er helt ny i dette spændende selvbryg univers.
Tid fra start af bryg til åbning?
Teoretisk, men regn 14d til karbonering... har du fustage kan du karbonere på kort tid, og har du lavet cold crash så vel 15min fra du tapper til haneRuneV skrev:"Med det samme" betyder det, at så snart den der gærlås stopper med at boble, så hælder man det på flaske og sætter kapsel på, hvorefter det kan åbnes og drikkes?
Hvad så med karbonering? En weissbier har da bobler feks.
Undskyld mine simple spørgsmål, men jeg er helt ny i dette spændende selvbryg univers.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Ja OK, jeg vil nu også mene - med det samme - er ca. 14 dage efter CO2 er opbygget. (jeg bruger kun fustager)
Den første uger sker der en hel del, den næste uge en del.
Den første uger sker der en hel del, den næste uge en del.
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Nu bestiller jeg et favorit begyndersæt og ingredienser til 20 liter viva weizen samt valsning af malten.
Vil det sige at jeg følger opskriften og lader det gære færdigt, for derefter at fylde det på flaske sammen med sukker i rigtig mængde, venter 14 dage og så er den klar til at nyde?
Hvis jeg vil have optimal nydelse, så venter jeg yderligere en måned, ud over de første 14 dage?
Flasker er jeg begyndt at samle og rengøre (50 cl, af slagsen Chiliklaus Ghost leveres i).
Vil det sige at jeg følger opskriften og lader det gære færdigt, for derefter at fylde det på flaske sammen med sukker i rigtig mængde, venter 14 dage og så er den klar til at nyde?
Hvis jeg vil have optimal nydelse, så venter jeg yderligere en måned, ud over de første 14 dage?
Flasker er jeg begyndt at samle og rengøre (50 cl, af slagsen Chiliklaus Ghost leveres i).
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Nej lige præcis Wiezen og lign kan drikkes med det samme - gerne med gær og det hele ;-)
Men jo - hvis de karbonere op normalt (ved stue temp) så er de meget hurtig klar.
Det jo så heller ikke en gemme øl, så de skal drikkes hurtig ;-)
Men jo - hvis de karbonere op normalt (ved stue temp) så er de meget hurtig klar.
Det jo så heller ikke en gemme øl, så de skal drikkes hurtig ;-)
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Hvordan bliver weizen karboneret, hvis man drikker det så snart det er færdiggæret? Eller er 14 dage efter gæring sådan en standard som man ikke regner med?Truntebryg skrev:Nej lige præcis Wiezen og lign kan drikkes med det samme - gerne med gær og det hele ;-)
Men jo - hvis de karbonere op normalt (ved stue temp) så er de meget hurtig klar.
Det jo så heller ikke en gemme øl, så de skal drikkes hurtig ;-)
Altså en weizen drikkes efter 14 dage på flaske?
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Ja det er korrekt. Du skal altid regne med de 14 dage efter flaskning til at lave CO2. Nogle gange går det lidt hurtigere. Som Truntebryg skriver, er hvede klar til at drikke umiddelbart efter det.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Sker nu også ret tit her på matriklen :-)admin skrev:De 14 dage med en pilsner er vist kun Carlsberg der kan det ;)
Øl skal drikkes friskt og gammel øl er oxideret.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Med mindre det er en Imperial Stout eller Quadrupple ;-)
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Det bliver vi ikke enige om, men each to their own.Truntebryg skrev:Med mindre det er en Imperial Stout eller Quadrupple ;-)
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tid fra start af bryg til åbning?
Den Quadrupple de serverer i baren hos La Trappe - er ca 1½ år gammel. Formoder det er deres bedste anbefaling. (det kan selvfølgelig også være nogle gamle fade de ikke kunne komme af med)
Den var aldeles glimrende ;-)
Den var aldeles glimrende ;-)