Mælkesyre

Mælkesyre

Indlægaf StevenN » 10. jan 2016, 18:50

Hej jeg skal til at bruge mælkesyre for første gang og hvor meget skal man ca bruge til 25 ltr vand
og skal det tilsættes inde man mæsker

Mvh steven
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
StevenN
 
Indlæg: 478
Tilmeldt: 15. nov 2014, 16:32
Geografisk sted: Lundby

Re: Mælkesyre

Indlægaf Gert.p » 10. jan 2016, 19:12

Det afhænger meget af hvor hårdt dit vand der.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Gert.p
 
Indlæg: 179
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn

Re: Mælkesyre

Indlægaf Flor » 10. jan 2016, 19:18

Du kan bruge pH-strips, eller et pH-Meter til at måle dig frem med . ala dem her.

https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html

Rene
Bryghuset Flor
Flor
 
Indlæg: 147
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Re: Mælkesyre

Indlægaf StevenN » 10. jan 2016, 20:48

tak folkens jeg har lige kigget lidt rundt og her ved lundby ser det ud til vi har hårdt vand så vil prøve med 6 ml i morgen
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
StevenN
 
Indlæg: 478
Tilmeldt: 15. nov 2014, 16:32
Geografisk sted: Lundby

Re: Mælkesyre

Indlægaf Truntebryg » 13. jan 2016, 21:38

JA - det så lidt sent svar. Men problemet er størst ved lyse øl (som tidligere nævnt) men 6 ml lyder OK. Hvis jeg skulle vælge idag, så tilsætter jeg hellere lidt mindre og så kun i mæskevandet.
Truntebryg
 
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 15 gæster

cron