Hej bryggere
Jeg har 25 l Stout i min gærspand.
I opskriften er angivet:
2 stk. Vaniljestænger efter endt gæring.
100 g kaffebønner, let knuste efter endt gæring.
300 g hakkede ristede mandler efter endt gæring.
Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til at desinficere overståede tilsætninger?
Ville I tilsætte tidligere i gæringen?
Tilsætning efter gæring
Re: Tilsætning efter gæring
Jeg plejer at lægge vaniljestænger og kaffe i et glas med vodka eller whisky og lade det trække et par uger, for så at hælde både vanilje, kaffe og vodka/whisky i øllet når det er næsten færdiggæret.Beerdumper skrev:Hej bryggere
Jeg har 25 l Stout i min gærspand.
I opskriften er angivet:
2 stk. Vaniljestænger efter endt gæring.
100 g kaffebønner, let knuste efter endt gæring.
300 g hakkede ristede mandler efter endt gæring.
Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til at desinficere overståede tilsætninger?
Ville I tilsætte tidligere i gæringen?
/Thomas
-
- Indlæg: 41
- Tilmeldt: 2. apr 2020, 21:46
Re: Tilsætning efter gæring
God ide med vodka/whisky lage, men 300 g hakkede mandler giver alligevel meget spiritus at tilsætte.
Kan man desinficere med mikroovn eller en tur i fryseren?
Kan man desinficere med mikroovn eller en tur i fryseren?
Re: Tilsætning efter gæring
Hvis du hælder mandlerne direkte fra den varme pande over i gærspanden tror jeg ikke du skal være bekymret
Hilsen
Freund
Hilsen
Freund
-
- Indlæg: 36
- Tilmeldt: 24. apr 2017, 20:14
Re: Tilsætning efter gæring
Jeg ville nok riste mandlerne på en pande inden