Størrelse på bryg

Størrelse på bryg

Indlægaf Techie » 17. feb 2021, 12:53

Halløj. Skal så småt i gang med bryg nummer 2. Første bryg var på 23 liter - det giver lige vel mange øl på lager af samme type, så nu vil jeg prøve et 10-12 liters bryg. Men kan jeg benytte samme gæringstank, der er på 30 l - eller vil det introducere for meget ilt til brygget?

Hilsen
Techie
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 11. feb 2021, 20:36

Re: Størrelse på bryg

Indlægaf Ctharth » 17. feb 2021, 14:00

Hej
Jeg har ikke oplevet et problem med 32l spanden ift 10-12, men jeg omstikker heller ikke.

Jeg har ellers købt et par af disse til formålet, fordi jeg havde samme frygt, men ikke fået taget dem i brug:

https://honningagenterne.dk/biavlerudst ... -20kg.html


Jeg har dog lidt problemer med ikke at køre anlæggget tørt, så jeg kører det som biab i mit bryg anlæg.

Mvh
Jesper


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ctharth
 
Indlæg: 25
Tilmeldt: 29. sep 2020, 15:26

Re: Størrelse på bryg

Indlægaf ThomasM » 17. feb 2021, 16:33

/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 193
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Størrelse på bryg

Indlægaf Techie » 18. feb 2021, 08:59



Er gået rustfrit stål-vejen. Så jeg har da en gryde, jeg kunne benytte, men der er ikke en tappehane, så jeg vil helst benytte min koniske gærtank.
Techie
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 11. feb 2021, 20:36

Re: Størrelse på bryg

Indlægaf JAFU » 18. feb 2021, 17:06

Jeg vil ikke mene, at det er et problem med din store gæringsbeholder.
Når gæringen først går i gang, vil det volumen atmosfærisk luft, du har over væsken, hurtigt blive fortrængt/erstattet af CO2.
Hvis din beholder ellers er tæt ved låget, og du især ved gæringens afslutning undlader at åbne for at kigge eller skifte tørhumle, ser jeg ingen problemer i det.
Foreskriver din opskrift, at du skal håndtere brygget (tørhumle eller andet) til allersidst, hvor gæringen måske nærmest er overstået, kan du evt tilsætte en mindre mængde kogt og afkølet sukkerlage samtidig, så du efterfølgende igen får dannet beskyttende CO2 over brygget. Vær dog opmærksom på, at sukkertilsætning som beskrevet vil forlænge tiden, inden brygget kan komme på flaske.
Mvh Jakob
JAFU
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster