er her nogen der har gode erfaringer med uforgærbart sødestof??
jeg har haft 8 liter æblejuice til at stå og gære, og det smager egentlig ret godt. dog mener konen at det skal sødes en smule.
men hvad er godt at søde med?? syntes ikke rigtig om laktose.
sødemidler
-
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
- Geografisk sted: Brønshøj
Jeg vil tro at forskellen mellem at bruge laktose og aspartam er den samme som almindelig cola og cola light. Nogle (deriblandt mig selv) kan tydeligt smage det kunstige i light-sodavand, andre kan ikke.
Laktose er et naturligt sukker, mens aspartam er syntetisk fremstillet.
Se evt her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose
og
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame
Hvis du vil bruge kunstige sødemidler, kan du f.eks. bruge de der små tabletter, nogle putter i deres te.
Laktose er et naturligt sukker, mens aspartam er syntetisk fremstillet.
Se evt her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose
og
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame
Hvis du vil bruge kunstige sødemidler, kan du f.eks. bruge de der små tabletter, nogle putter i deres te.
-
- Indlæg: 8
- Tilmeldt: 6. jul 2006, 22:03
- Geografisk sted: Jægerspris
- Kontakt:
Personligt ville jeg nok være noget "tøset" mht. brug af laktose.
En meget høj procentdel af befolkningen har i mindre eller højere grad en laktose-intolerans.
Dette giver sig bl.a. udtryk i at man pga. de manglende enzymer ikke er istand til at spalte laktose, som derfor fortsætter direkte i tarmkanalen med oppustethed, rumlen, smerter og evt. diarre til følge.
Man kunne evt. prøve at tilsætte lidt honning der er noget tungere forgærbart end simplere sukkerstoffer. Man skal dog lige huske at koge/skumme honningen først for ikke at få de gærhæmmende proteiner med i sin øl.
Hmmm... den blev vidst lidt mere langhåret en først antaget.
En meget høj procentdel af befolkningen har i mindre eller højere grad en laktose-intolerans.
Dette giver sig bl.a. udtryk i at man pga. de manglende enzymer ikke er istand til at spalte laktose, som derfor fortsætter direkte i tarmkanalen med oppustethed, rumlen, smerter og evt. diarre til følge.
Man kunne evt. prøve at tilsætte lidt honning der er noget tungere forgærbart end simplere sukkerstoffer. Man skal dog lige huske at koge/skumme honningen først for ikke at få de gærhæmmende proteiner med i sin øl.
Hmmm... den blev vidst lidt mere langhåret en først antaget.
Mange hilsener
Jesper
Jesper
"Laktose - intolerant" Nå, hedder det det.JesperNielsen skrev:Personligt ville jeg nok være noget "tøset" mht. brug af laktose.
En meget høj procentdel af befolkningen har i mindre eller højere grad en laktose-intolerans.
Dette giver sig bl.a. udtryk i at man pga. de manglende enzymer ikke er istand til at spalte laktose, som derfor fortsætter direkte i tarmkanalen med oppustethed, rumlen, smerter og evt. diarre til følge.
Jeg er en af disse mennesker og har prøvet at ligge sygemeldt med betydelig uro i tarmkanalen.
Pyh ha, det ønsker jeg ikke at udsætte andre for, ha ha. Det kan sq bruges til tortur.
Det var dog bolcher og ikke øller.
Mvh.
Michael K
Michael K