Hej, brygger denne Brewsolution Hop Porn New England IPA. I opskriften står der fl.g.
"" Gæring:
0 dage: Tilsæt gær (pose 2). Sæt gummitylle i låget og skold disse af med kogende vand. Skru låget på gærtanken. Sæt et
rengjort og desinficeret gærrør i gummityllen på låget og påfyld vand til det står i den nederste bøjning af
gærrøret. Stil gærtanken ved en temperatur på mellem 18°C – 23°C. Udsæt ikke for direkte sollys.
*7 dage: Tilsæt tørhumle 1 (pose 6) efter denne er skoldet i den medfølgende humlesok
*10 dage: Tilsæt tørhumle 2 (pose 7) efter denne er skoldet i den medfølgende humlesok
14 dage: Efter 14 dage, desinficeres taphanen ved at dreje hanen med tuden op ad og skold med kogende vand. Der
tappes en prøve af øllet ....
28 dage: Øllet er karboneret og drikkeklart. Opbevares mørkt og kælderkoldt 13°C -17°C ""
Nu er jeg i tvivl, hvis jeg vil lade den stå "og rydde op" i en uge eller to mere end de 14 dage efter den er sat til gæring, mon ikke jeg skal tage de 2 poser/net op med *Tør Humlene? Vil smagen ikke blive for kraftig hvis jeg lader dem være i de yderligere 7-14 dage end opskriften skriver?
Tvivl om opskrift
Re: Tvivl om opskrift
Min tanke er at du skal følge opskriften slavisk!
Har du lavet dette kit før så kan du afvige fra opskriften, men har du ingen erfaring så kommer man let på herrens mark.
Go’ brygning!
Har du lavet dette kit før så kan du afvige fra opskriften, men har du ingen erfaring så kommer man let på herrens mark.
Go’ brygning!
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Tvivl om opskrift
Hej Wolffram
Du er nødt til at tage tørhumlen op efter de 7 og 4 dage opskriften angiver, herefter er du fri til at lade spanden stå 1-2 uger mere.. hvad der lige passer dig.
Tørhumle over de 7 dage anbefales ikke, da humlen har givet sin smag, og der kun trækker bismage ud herefter.
Jeg synes du skal nøjes med at skolde humlesokken, og bagefter komme humlen i. Humle er i sig selv antiseptisk, men det kræver selvfølgelig rene hænder og lidt varsomhed. Butikken anbefaler det fordi de så har deres på det tørre... Det gør intet godt for smagen.
Hilsen
Freund
Du er nødt til at tage tørhumlen op efter de 7 og 4 dage opskriften angiver, herefter er du fri til at lade spanden stå 1-2 uger mere.. hvad der lige passer dig.
Tørhumle over de 7 dage anbefales ikke, da humlen har givet sin smag, og der kun trækker bismage ud herefter.
Jeg synes du skal nøjes med at skolde humlesokken, og bagefter komme humlen i. Humle er i sig selv antiseptisk, men det kræver selvfølgelig rene hænder og lidt varsomhed. Butikken anbefaler det fordi de så har deres på det tørre... Det gør intet godt for smagen.
Hilsen
Freund
Re: Tvivl om opskrift
Så var jeg ikke helt gal på den. Den har stået med de to humlesokker i de fulde periode i dag, jeg tager dem op og laver min FG måling. Så får det lov at stå et par uger mere. Tak for svar.Freund skrev:Hej Wolffram
Du er nødt til at tage tørhumlen op efter de 7 og 4 dage opskriften angiver, herefter er du fri til at lade spanden stå 1-2 uger mere.. hvad der lige passer dig.
Tørhumle over de 7 dage anbefales ikke, da humlen har givet sin smag, og der kun trækker bismage ud herefter.
Jeg synes du skal nøjes med at skolde humlesokken, og bagefter komme humlen i. Humle er i sig selv antiseptisk, men det kræver selvfølgelig rene hænder og lidt varsomhed. Butikken anbefaler det fordi de så har deres på det tørre... Det gør intet godt for smagen.
Hilsen
Freund
Re: Tvivl om opskrift
Det er 1. gang jeg laver netop denne opskrift. Laver en Egg Cracker tidligere, den lod jeg stå i 2 uger længere inden tapning, den blev god :)HLP skrev:Min tanke er at du skal følge opskriften slavisk!
Har du lavet dette kit før så kan du afvige fra opskriften, men har du ingen erfaring så kommer man let på herrens mark.
Go’ brygning!
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Tvivl om opskrift
Freund har helt ret, op med sokken så det ikke kommer til at smage af græs