Hej.
Jeg er forholdsvis ny udi brygningens kunst.. Jeg har netop lavet min andet bryg - All-grain sæt - som jeg har delt i 2 X 10 liter ved omstikning. Jeg har tilsat frisk appelsinskræl i den ene og frisk appelsinskræld og lakridsrod i den anden portion. Alt er skoldet i kogende vand, afkølet og tilsat urten der har stået og boblet lystigt i en uges tid.
Omstikning er sket i søndags.
I dag, tirsdag, er der stadig ikke liv i min urt.
Er det normalt? Hvis ikke, hvad kan det skyldes?
Kan lakridsrod og appelsinskræld have været for varm efter skoldning, altså ikke afkølet nok inden urten er tilsat?
John
Ingen Bobler??
Re: Ingen Bobler??
Hej John
Velkommen til
Som jeg forstår dig, har du gæret din urt i en uge, og derefter omstukket.
Det er ikke unormalt at der ikke er aktivitet i gærlåsen efter en uge - prøv at mål med hydrometer hvor mange oeshele der er tilbage.
Rammer det nogenlunde den forventede FG, behøver du ikke bekymre dig, blot vente en uge eller to mere :)
Er ø for høj, så tag en måling mere efter et par dage - gæren kan godt arbejde stadig.. eller det kan være gærrør eller låg der ikke er helt lufttæt.
Hold os opdateret.
Og så glæder jeg mig til at høre hvordan det smager, når du når til det.
Hilsen
Freund
Velkommen til
Som jeg forstår dig, har du gæret din urt i en uge, og derefter omstukket.
Det er ikke unormalt at der ikke er aktivitet i gærlåsen efter en uge - prøv at mål med hydrometer hvor mange oeshele der er tilbage.
Rammer det nogenlunde den forventede FG, behøver du ikke bekymre dig, blot vente en uge eller to mere :)
Er ø for høj, så tag en måling mere efter et par dage - gæren kan godt arbejde stadig.. eller det kan være gærrør eller låg der ikke er helt lufttæt.
Hold os opdateret.
Og så glæder jeg mig til at høre hvordan det smager, når du når til det.
Hilsen
Freund
Re: Ingen Bobler??
Hej Freund.
Tak for dit hurtige og beroligende svar.
Min SG ligger pt. på 1030, opskriften siger 1021. Jeg måler med refraktometer.
Skal nok holde jer opdateret.
Endnu en gang tak.
John
Tak for dit hurtige og beroligende svar.
Min SG ligger pt. på 1030, opskriften siger 1021. Jeg måler med refraktometer.
Skal nok holde jer opdateret.
Endnu en gang tak.
John
Re: Ingen Bobler??
Hej Freund.
Øllet er flasket og det er perfekt karboneret, skummet forsvinder dog hurtigt. En herlig smag af lakrids, samt en lille eftersmag af appelsin.
John
Øllet er flasket og det er perfekt karboneret, skummet forsvinder dog hurtigt. En herlig smag af lakrids, samt en lille eftersmag af appelsin.
John
Re: Ingen Bobler??
Sikke en dejlig tilbagemelding
Tak John
Tak John
Re: Ingen Bobler??
Når du måler med Refraktometer på færdig gæret urt, så skal du huske at korrigere for alkoholen.
Det kan du evt gøre her: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/
Det kan du evt gøre her: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.