Hej
Et begynder spørgsmål yderligere:
Jeg er i tvivl om temperatur til flaske karbonering. Ved lager giver det fint mening for mig med ca. 20°C, men er det altid der? Ved f.eks. en lager der har gæret ved 7°, vil man så tilsætte sukker og lade karboneringen foregå ved 7 eller 20°C?
Jeg har styr på matematikken og opslag til hvor meget sukker der skal tilsættes, men jeg syntes ikke noget af min litteratur har beskrevet dette simple, men ret essentielle punkt :)
Flaske karbonering temperatur
Re: Flaske karbonering temperatur
Det, jeg læser, siger karbonering ved 20 grader og så lageres på køl.
Mvh
Morten
Mvh
Morten
Re: Flaske karbonering temperatur
Jeg har bare stillet mine flasker ned i min kælder, der har en temp på 12-15 grader.
Det har virket fin her hos mig og mit øl er med “brus” og smager godt.
Håber ikke det er ligesom den med humlebien, at den flyver fordi den ikke har hørt om teorien at den ikke skulle kunne flyve.
Har det nogen praktisk betydning, Sukkeret bliver vel omsat ik?
Eller giver en højere temp en kraftigere karbonering?
Håber der er nogen der har det forkromede overblik...
Det har virket fin her hos mig og mit øl er med “brus” og smager godt.
Håber ikke det er ligesom den med humlebien, at den flyver fordi den ikke har hørt om teorien at den ikke skulle kunne flyve.
Har det nogen praktisk betydning, Sukkeret bliver vel omsat ik?
Eller giver en højere temp en kraftigere karbonering?
Håber der er nogen der har det forkromede overblik...
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Flaske karbonering temperatur
Det er vist noget med, gæren kan være sløv i en lager. Hvis karboneringen bliver fin, var gæren så ikke sløv i det bryg. :-)
Re: Flaske karbonering temperatur
Jeg plejer at flaskekarbonere ved stuetemperatur både for under og overgærede øl. Undergærede øl vil blive fint karbonerede ved lav temperatur men det tager lidt længere tid. Overgærede øl ville jeg lade stå ved stuetemperatur, da gæren nok ellers bliver sløv eller går i dvale. Temperaturen har vist ingen betydning for hvor meget sukker der bliver spist, der tager bare længere tid ved lavere temperaturer.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk