Dunkelweizen

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 10:08
Geografisk sted: Ølstykke

Dunkelweizen

Indlæg af Vestv »

Hej herinde hvilke erfaringer har I med karbonering af dunkelwiezen. Kan godt slå op i de forskellige guides og se at et rummål på 3.6 til 4.48 er anbefalet, men hvad gør I der har brygget den og været tilfreds. 4.5 er i mine øjne næsten sodavandskarbonering.....
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Dunkelweizen

Indlæg af admin »

Hvis du karbonere så hårdt, tror jeg det kommer til at stå ud af flasken.

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 10:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Dunkelweizen

Indlæg af Vestv »

Hvad ville du foreslå ~ har du erfaring med karbonering af mørk hvedeøl ?
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Dunkelweizen

Indlæg af jandk »

Vestv skrev:Hvad ville du foreslå ~ har du erfaring med karbonering af mørk hvedeøl ?
Jeg bruger 3.0 når jeg flasker hvedeøl og så er der rigeligt med brus.


Sent from my iPad using Tapatalk
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 10:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Dunkelweizen

Indlæg af Vestv »

Tak Jan har nu sat en på 3.0 og en på 3.6 så må vi se hvilken der falder mest i folks smag.
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Dunkelweizen

Indlæg af jandk »

Vestv skrev:Tak Jan har nu sat en på 3.0 og en på 3.6 så må vi se hvilken der falder mest i folks smag.
Det bliver spændende at høre om, skriv lige dine erfaringer tilbage når du har testet.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Dunkelweizen

Indlæg af admin »

Jeg tror ikke syd tyskerne karbonere deres hvedøl hårdere end alm. Pilsner, måske endda mindre end det.

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 10:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Dunkelweizen

Indlæg af Vestv »

3.6 gik fint hverken bomber eller overskumning. Så dommen er to DW en med lidt mindre kulsyre end den anden. Nogle vil gerne have høj karbonering nogle lidt mindre. Måske en lille note mere sprittet end 3.0 - har karboneret med sukker så kan undgås ved at tvangskarbonere istedet tænker jeg.
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."