Input til opskrift

Alm. Nybegynder hjælp.
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Input til opskrift

Indlæg af Dalmoseosebryg »

jens_sj skrev:
mhn skrev:Groft sagt: Høj mæsk temperatur = meget rest sødme, Lav mæsk temperatur = lav rest sødme. (Gæren spiller også ind.)
Når du snakker om "rest sødme", hvad dækker det begreb så egentlig over? Altså jo mere rest sødme, jo sødere øl? Det virker nemlig lidt "omvendt" for mig... Hvis der er meget rest sødme, er der meget sødme tilbage (resterende) :)
En anden måde at sige det på, jo højere mæsketemperatur des mere uforgærbar sukker, dvs mere sukker i færdig øl.
250-300g havregryn eller endnu bedre 100g carapils
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."