Hej,
Jeg er på mit 2. bryg på min brewster Beacon, og har en Hoegaarden klon (all-grain kit) stående til gæring i gærspand.
Gæringen startede fint, men stoppede efter ca. 4 dage - jeg læste på nettet om "stormgæring", og at jeg skulle lade brygget stå i den fulde tid (2 uger), da gæren skulle "rydde op efter sig selv".
De 2 uger er gået, og jeg havde planlagt at komme mit bryg på flasker i aften - men...
Nu er gæringen pludselig gået igang igen :-)
Skal jeg lade den gære videre ??
Har selv en teori om, at rum-temperaturen har spillet mig et puds (har forsøgt at holde rumtemperaturen omkring 23 grader som nævnt i opskriften), og at den høje sensommer temperatur de sidste par dage (temp. i lokalet er steget til 25-26 grader) har gen-kickstartet gæringen (?)
På forhånd tak for råd
Mvh
NinjaDall
Gæring pludselig genstartet?
Re: Gæring pludselig genstartet?
Hej Ninja
Hvordan ved du at gæringen er gået i gang igen?
Hvad siger dine hydrometer-målinger?
Hilsen
Freund
Hvordan ved du at gæringen er gået i gang igen?
Hvad siger dine hydrometer-målinger?
Hilsen
Freund
Re: Gæring pludselig genstartet?
Hej Freund,Freund skrev:Hej Ninja
Hvordan ved du at gæringen er gået i gang igen?
Hvad siger dine hydrometer-målinger?
Hilsen
Freund
Har ikke målt endnu, men det bobler på livet løs igen ^^
Mvh
ND
Re: Gæring pludselig genstartet?
jo højere temperatur, jo mindre CO2 kan urten indeholde, så at temperaturen stiger vil det give øget afgasning=bobler i gærlåsen.
Som Freund skriver, så er det din måling der er afgørende (bruger du Refraktometer, skal du huske at korrigere for alkoholen.) :)
Som Freund skriver, så er det din måling der er afgørende (bruger du Refraktometer, skal du huske at korrigere for alkoholen.) :)
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.