Gæring

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
MortenSD
Indlæg: 15
Tilmeldt: 21. feb 2019, 15:37

Gæring

Indlæg af MortenSD »

Hej

Jeg lavede mit første bryg i lørdags, bare et lille bryg på 6 liter i gærspanden, i dag var der ingen aktivitet i gærlåsen, efter at have læst en masse tråde igennem for hjælp, tog jeg en vægtfylde test, kan det passe efter 3 dage at FG allerede er på ca. 1018-16, hvis jeg da læser den rigtigt, OG var på 1080.
Har tilføjet begge billeder.
Begge test er tage ved 20 grader.
Gæren er en Abbaye Belgian-Style Ale Yeast

Mvh
Morten
Vedhæftede filer
52840305_220611425455410_1386178249284911104_n.jpg
52987319_320950838764922_5295637608737538048_n.jpg
bellabryg
Indlæg: 207
Tilmeldt: 23. okt 2011, 17:00
Geografisk sted: København

Re: Gæring

Indlæg af bellabryg »

Det kan sagtens passe (er er ikke usædvanligt), men det betyder ikke, at gæren er helt færdig med arbejdet. Lad den gerne stå en uge eller to endnu.
MortenSD
Indlæg: 15
Tilmeldt: 21. feb 2019, 15:37

Re: Gæring

Indlæg af MortenSD »

bellabryg skrev:Det kan sagtens passe (er er ikke usædvanligt), men det betyder ikke, at gæren er helt færdig med arbejdet. Lad den gerne stå en uge eller to endnu.
Tror du har ret, jeg kan se bobler i måleglasset, så det betyder vel at gæren stadig er i gang, men du ved, når det er første gang så er det ekstra spændende hehe.
Moesmand
Indlæg: 91
Tilmeldt: 9. aug 2016, 23:47
Geografisk sted: 9000 Aalborg

Re: Gæring

Indlæg af Moesmand »

Hej Morten.

Ja, er enig med Bella, da 80-90 % af gæringen er gennemført indenfor ganske få dage. Fænomenet kaldes stormgæring og det kan gå ganske voldsomt for sig. Skummet kommer ud af gærlåsen osv....

De sidste 10-20 % af gæringen tager noget længere tid og jeg lader normalt mine bryg stå min. 14 dage og hvis du arbejder med undergær gerne en uge mere. Man siger, at gæren rydder op efter sig.

Hyggeligt med en god og sund gæring, elsker lyden.... :-)

Mvh.

Henrik
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."