Hej i sommer varmen.
Et nybegynder spørgsmål mere.
Jeg brygger for tiden all-grain kits fra hjemmebryggeren på brewster beacon, og har lidt problem med at ramme sukker indholdet (OG).
De 2 sidste kits
1. Paulas hefe weissen, opnået OG 1046 mod 1054 i opskriften.
2. Trappist Trippel opnået OG 1056 mod 1070.
Har noget af jer været udsat for dette? jeg har pt. 7 bryg på brewster beacon på samvittigheden, og har tidigere haft held til at ramme OG'en i opskriften.
Da jeg har fulgt samme process, mistænker valsning - at den er for grov?
Jeg har taget billeder af malten til Trappist Trippel
og
Noget input?
Mvh
jesper
valsning - er den for grov?
Re: valsning - er den for grov?
For mig ser det som udgangspunkt fint ud. Når man får noget færdigvalset, skal det passe til alle typer mæskeudstyr. Derfor valses der oftest lidt konservativt. Hellere et lidt lavere udbytte end stucked mash.
Det ser ud til at have fine skaller (der kan forveksles med hele kerner på billederne), der ikke er ødelagte. Kik selv efter om nogle af dem er hele kerner. Ellers skal kernerne gerne knuses i 3-6 dele.
Først når man selv får en mølle, kan man begynde at eksperimentere med valsningen, og få den tilpasset eget udstyr og proces.
Det ser ud til at have fine skaller (der kan forveksles med hele kerner på billederne), der ikke er ødelagte. Kik selv efter om nogle af dem er hele kerner. Ellers skal kernerne gerne knuses i 3-6 dele.
Først når man selv får en mølle, kan man begynde at eksperimentere med valsningen, og få den tilpasset eget udstyr og proces.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: valsning - er den for grov?
Som jeg ser det er det lige til den grove side. Men det er ret svært at se det på billedet.
Umidelbart vil jeg sige finere valsning,men er ellers enig med Borg.
Og en Trippel med OG 1056 bliver der sgutte meget ved...
Umidelbart vil jeg sige finere valsning,men er ellers enig med Borg.
Og en Trippel med OG 1056 bliver der sgutte meget ved...
Re: valsning - er den for grov?
Tror at du skal kikke på dine processer. Måske ikke i stedet, men som en naturlig årsag også.
Det er faktisk rigtig meget der skal spille sammen, og hvor valsningen kun er en enkelt del.
Alle af de følgende emner spiller ind:
Temperatur
pH
Varme/temperatur
Varmefordeling
Vand:malt forhold
Omrøring
Maltsammensætning
Si-/spargemetode
Mashout
Kalibrering af måleudstyr
Målemetode
Og sikkert nogle jeg har glemt
Det er faktisk rigtig meget der skal spille sammen, og hvor valsningen kun er en enkelt del.
Alle af de følgende emner spiller ind:
Temperatur
pH
Varme/temperatur
Varmefordeling
Vand:malt forhold
Omrøring
Maltsammensætning
Si-/spargemetode
Mashout
Kalibrering af måleudstyr
Målemetode
Og sikkert nogle jeg har glemt
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: valsning - er den for grov?
Hvis der er mere end et par hele kerner så er det valset for groft.
keep it simple !
Re: valsning - er den for grov?
De to gange jeg har fået all grain kit fra Hjemmebryggeren har de været fyldt med hele kærner og jeg har derfor valset dem en gang mere inden brygning. Og opnået effektivitet på over 80% begge gange.
Re: valsning - er den for grov?
Tak for input.
Som clucking og fjorgensen skriver, at synes at malten er valset ret groft.
Men som Borg også skriver, skal jeg have kigget på processen igen, og jeg vil starte i aften - med at kalibrere mit måleudstyr.
:-)
Tak for hjælpen.
mvh
jesper
Som clucking og fjorgensen skriver, at synes at malten er valset ret groft.
Men som Borg også skriver, skal jeg have kigget på processen igen, og jeg vil starte i aften - med at kalibrere mit måleudstyr.
:-)
Tak for hjælpen.
mvh
jesper
Senest rettet af jeslan 31. jul 2018, 13:14, rettet i alt 1 gang.
Re: valsning - er den for grov?
En parameter mere end dem, som Borg nævner, er mæsketiden. Har du mæsket længe nok?
Er det valset groft, og har du ikke selv mulighed for at køre det gennem en valse, så kan en forlænget mæsketid nok hjælpe en del.
Er det valset groft, og har du ikke selv mulighed for at køre det gennem en valse, så kan en forlænget mæsketid nok hjælpe en del.
Re: valsning - er den for grov?
hvordan regner du effektiviteten ??