Hvad sker der hvis man lader sin bryg gære længere end der står i opskriften, vil FG så blive ved med at falde?
Og kan bryggen så komme til at mangle gær til karboneringen?
Længere gæring eller kortere?
Re: Længere gæring eller kortere?
Den gærer, til den ikke kan længere, og det skal den have lov til. Ellers kan du ikke styre karboneringen. Når FG er konstant og ikke falder længere, så er den færdig. Så du skal følge FG. Og derefter kan den stå i måneder (men det er der ingen grund til), og der vil stadig være levende gær til karboneringen.
Re: Længere gæring eller kortere?
Fedt. Tak peos. Det er jo perfekt, så er der ikke så meget panik med timingen. Giver god mening at følge FG som pejlemærke.
Re: Længere gæring eller kortere?
Præcis som Peos skriver. Men jeg synes du skal vente med at måle første gang til der er gået 14 dage. Og dernæst f.eks. 2 dage senere. Har den samme FG kan du tappe - ellers vent igen og mål nogen dage senere. Hver gang du åbner spanden for at måle er der en risiko for at du inficerer dit øl - så det handler om at måle "det nødvendige og tilstrækkelige" antal gange ;-)
Re: Længere gæring eller kortere?
Tak clucking. Ja, det giver mening :-)