Der er en ting jeg ikke rigtig er faldet over svaret på, jeg lige vil høre jer efter.
Jeg kører med en forholdsvis lille produktion på ca. 7-10 liter og det har slået mig at det "koster" en sjat når der går ca. 1,5 dl til en måling og man bare hælder den i hegnet bagefter...eller skal jeg ikke være så betænkelig ved det og hælde den tilbage igen efter måling.
Ved endt mæskning er det ikke noget jeg er nervøs for pga temperaturen i forbindelse med kogning af humlen (ej heller lige efter mens urten er godt varm), men derefter når vi er kommet i gæringsspanden så skal man vel holde sig fra det grundet risiko for at inficere sin øl...eller hvad gør i?
Rest fra OG måling
Re: Rest fra OG måling
Den lille dl der kan være i mit prøve-rør ryger for det meste i løgnhalsen. Syntes det er lige så spændende at følge smagen som SG.
Re: Rest fra OG måling
REFRAKTOMETER, så bruger du en "dråbe" det overskydende fra pipetten ryger i halsen. OG uden alc. direkte/ gæret urt. med alc se brygbaren beregninger / refraktometer.
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Rest fra OG måling
+1 Refaktometer.
Ethvert startsæt bør indeholde sådan et.
Så kan du f.eks. lave masser af målinger under mæskning, uden at skulle køle 1,5dl ned til 20C hver gang.
Ligeledes er det nemt at lave målinger under gæring, du skal kun sterilisere en pipette.
Ethvert startsæt bør indeholde sådan et.
Så kan du f.eks. lave masser af målinger under mæskning, uden at skulle køle 1,5dl ned til 20C hver gang.
Ligeledes er det nemt at lave målinger under gæring, du skal kun sterilisere en pipette.