Hej folkens!
Jeg starter mit første indlæg ud med et spørgsmål imens jeg er i gang med at brygge, så det går lidt stærkt, det beklager jeg!
Jeg har kastet mig ud i et all grain bryg på 10 l (golddigger fra maltbazaren). Jeg er i gang med kogningen lige nu og der er kun 7 liter tilbage af de 9,9 liter vand jeg har tilføjet. Jeg spildte lidt ved filtreringen, dog ikke så meget. Er det normalt? Og kan jeg toppe urten med forkogt vand i efter kogningen, for at komme op på 10 liter igen? Jeg tænkte at tilføje vandet når blandingen skal køles ned og stadig er ved kogetemperatur
Mvh
Nicolai
Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kogning
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin
Ja, det er normalt at vandet koger af og du kan sagtens hælde mere postevand i når du er færdig. Vand fra hanen er sterilt i DK så ingen grund til at koge det.
Hold lige et øje på din OG så du ikke får tyndet dit øl for meget op
Hold lige et øje på din OG så du ikke får tyndet dit øl for meget op
keep it simple !
Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin
Fedt! Tak for det hurtige svar! Jeg måler lige massefylden inden jeg tynder det ud.
Hvis nu jeg ikke fortynder, betyder det så noget med mængden af gær jeg bruger? Det gør vel ingen forskel?
Hvis nu jeg ikke fortynder, betyder det så noget med mængden af gær jeg bruger? Det gør vel ingen forskel?
Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin
Nej bare kør på med gæren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk