Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kogning

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
9colai
Indlæg: 123
Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:34

Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kogning

Indlæg af 9colai »

Hej folkens!

Jeg starter mit første indlæg ud med et spørgsmål imens jeg er i gang med at brygge, så det går lidt stærkt, det beklager jeg!

Jeg har kastet mig ud i et all grain bryg på 10 l (golddigger fra maltbazaren). Jeg er i gang med kogningen lige nu og der er kun 7 liter tilbage af de 9,9 liter vand jeg har tilføjet. Jeg spildte lidt ved filtreringen, dog ikke så meget. Er det normalt? Og kan jeg toppe urten med forkogt vand i efter kogningen, for at komme op på 10 liter igen? Jeg tænkte at tilføje vandet når blandingen skal køles ned og stadig er ved kogetemperatur

Mvh
Nicolai
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin

Indlæg af fjorgensen »

Ja, det er normalt at vandet koger af og du kan sagtens hælde mere postevand i når du er færdig. Vand fra hanen er sterilt i DK så ingen grund til at koge det.
Hold lige et øje på din OG så du ikke får tyndet dit øl for meget op
keep it simple !
9colai
Indlæg: 123
Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:34

Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin

Indlæg af 9colai »

Fedt! Tak for det hurtige svar! Jeg måler lige massefylden inden jeg tynder det ud.

Hvis nu jeg ikke fortynder, betyder det så noget med mængden af gær jeg bruger? Det gør vel ingen forskel?
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Første all grain bryg. Stort væsketab i urten før kognin

Indlæg af søreno »

Nej bare kør på med gæren

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."