Første hvedeøl - mørk?
Første hvedeøl - mørk?
Hej,
Jeg har i går begået min første brygning - en semi-grain hvedeøl. Brygningen gik umiddelbart godt, men jeg undrer mig lidt over kuløren, den er forholdsvis mørk og ikke lys som jeg ville forvente af en hvedeøl. Kan jeg forvente at den lysner henover gæringsperioden?
Jeg har i går begået min første brygning - en semi-grain hvedeøl. Brygningen gik umiddelbart godt, men jeg undrer mig lidt over kuløren, den er forholdsvis mørk og ikke lys som jeg ville forvente af en hvedeøl. Kan jeg forvente at den lysner henover gæringsperioden?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Første hvedeøl - mørk?
Det skal nok blive fint. Vent og se, der sker en ændring over tid.
keep it simple !
Re: Første hvedeøl - mørk?
Farven vil ikke ændre sig nævneværdigt.
Hvilke ingredienser har du brugt?
Hvilke ingredienser har du brugt?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Første hvedeøl - mørk?
Jeg har brugt dette her sæt:
http://shop.vinolhobby.dk/product/min-e ... ca-45-378/" onclick="window.open(this.href);return false;
Så:
2,5 kg Tørret maltekstrakt fra Muntons
500 gram valset maltblandning
100 gram humle (der skal kun anvendes 80 gram).
1 pose DCL-overgær
1pose Klar Urt (Carrageenan)
15 gram tørrede hyldeblomster
http://shop.vinolhobby.dk/product/min-e ... ca-45-378/" onclick="window.open(this.href);return false;
Så:
2,5 kg Tørret maltekstrakt fra Muntons
500 gram valset maltblandning
100 gram humle (der skal kun anvendes 80 gram).
1 pose DCL-overgær
1pose Klar Urt (Carrageenan)
15 gram tørrede hyldeblomster
Re: Første hvedeøl - mørk?
Vær opmærksom på, at alle øl ser rimelig mørke ud i portioner af 22 liter :-) Når vinolhobby skriver, at det er en lys hvedeøl, så er det nok en lys hvedeøl (med mindre de har givet dig de forkerte ingrdienser med).
Din ingrediensliste siger ikke noget om, hvordan farven kommer til at være. Dertil skal man vide, hvilke malt- og ekstrakttyper, der er blevet brugt. Hver type af malt og ekstrakt bidrager med forskellige farver til øllet.
Din ingrediensliste siger ikke noget om, hvordan farven kommer til at være. Dertil skal man vide, hvilke malt- og ekstrakttyper, der er blevet brugt. Hver type af malt og ekstrakt bidrager med forskellige farver til øllet.
Re: Første hvedeøl - mørk?
Hej Jens,
Ja jeg kom også selv til at tænke på det med den store gærspand kunne betyde en del for farven. Jeg tager en lille prøve og slår koldt vand i blodet. Hvis den ikke lysner kalder vi den bare Mørk Hvede istedet :)
Ja jeg kom også selv til at tænke på det med den store gærspand kunne betyde en del for farven. Jeg tager en lille prøve og slår koldt vand i blodet. Hvis den ikke lysner kalder vi den bare Mørk Hvede istedet :)
-
- Indlæg: 57
- Tilmeldt: 27. sep 2013, 07:06
- Geografisk sted: Halsnæs
Re: Første hvedeøl - mørk?
Hej
Har også haft en hvedeøl der blev mørkere end forventet
Jeg mener det kan være fordi sukkerstoffet er karakteriseret det hedder vist milard med er fint ord
Ellers kan det være maltekstrakten der er brændt op bunden. Men det billede du nok have set ved rengøringen
Min øl smagte en smule mere sød end forventet
Har også haft en hvedeøl der blev mørkere end forventet
Jeg mener det kan være fordi sukkerstoffet er karakteriseret det hedder vist milard med er fint ord
Ellers kan det være maltekstrakten der er brændt op bunden. Men det billede du nok have set ved rengøringen
Min øl smagte en smule mere sød end forventet
Hilsen
Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
Re: Første hvedeøl - mørk?
Farven kan også hænge sammen med dit vand, hårdt vand vil ofte resultere i mørkere øl, og også egne sig bedst til mørke øl.
Efter jeg begyndte at brygge mine hvedeøl på R/O-vand blev de MEGET lysere end de plejede (samtidig smagte de også langt bedre)
Efter jeg begyndte at brygge mine hvedeøl på R/O-vand blev de MEGET lysere end de plejede (samtidig smagte de også langt bedre)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Første hvedeøl - mørk?
Jeg har været nede og tage en prøve fra gærspanden, og det er simpelthen fordi det bare tager sig mørkere ud i spanden. Så en rookie mistake :-)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Første hvedeøl - mørk?
Ah vi andre undre os også over farven, hvis man laver en lidt mørk pilsner (clasic farve) så er ballonen næsten helt sort...