Side 2 af 2

Re: Twoj opskrift

: 17. feb 2017, 18:02
af Truntebryg
Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)

Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.

Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041

Re: Twoj opskrift

: 17. feb 2017, 20:43
af CasparB
Jeg endte med en OG på 1044 og 18 L i gærspanden.
Jeg glemte at holde styr på hvor mange liter der var i kogekaret inden jeg kogte det..

Re: Twoj opskrift

: 17. feb 2017, 21:06
af Dalmoseosebryg
Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om

Re: Twoj opskrift

: 17. feb 2017, 22:22
af CasparB
Dalmoseosebryg skrev:Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om

Ja det er der :)
Jeg havde heller ikke forventet at det ville være "perfekt" i første forsøg.
Og det var måske lidt dristigt at starte med en weissbier.

Jeg skal have lavet nogle små ændringer på mit mæskekar før næste øl skal brygges ihvertfald.

Men tilgengæld er jeg godt tilfreds med mit kogekar.

Re: Twoj opskrift

: 18. feb 2017, 08:16
af Truntebryg
Ja - dit link til opskriften - Hefeweizen 12°BLG Malt kit

De 12 stå sikkert for Plato, og er groft = 1,048 så hvis du sætter din effciency til 70% næste gang:

Så du er da godt på vej ;-)

Re: Twoj opskrift

: 18. feb 2017, 09:25
af Fornitz
Truntebryg skrev:Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)

Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.

Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041
Hvede malt har lige så meget kraft som byg malt... http://www.brewunited.com/grain_database.php

Re: Twoj opskrift

: 18. feb 2017, 09:52
af Truntebryg
Ja ja, jeg skal nok få det lært ;-)

Jeg ved ikke hvorfor. jeg hele tiden tror der ikke er enzymer i hvede - forveksler det nok med havre ...