Twoj opskrift

Alm. Nybegynder hjælp.

Re: Twoj opskrift

Indlægaf Truntebryg » 17. feb 2017, 18:02

Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)

Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.

Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4483
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Twoj opskrift

Indlægaf CasparB » 17. feb 2017, 20:43

Jeg endte med en OG på 1044 og 18 L i gærspanden.
Jeg glemte at holde styr på hvor mange liter der var i kogekaret inden jeg kogte det..
CasparB
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 1. jan 2017, 19:29

Re: Twoj opskrift

Indlægaf Dalmoseosebryg » 17. feb 2017, 21:06

Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 624
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Twoj opskrift

Indlægaf CasparB » 17. feb 2017, 22:22

Dalmoseosebryg skrev:Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om



Ja det er der :)
Jeg havde heller ikke forventet at det ville være "perfekt" i første forsøg.
Og det var måske lidt dristigt at starte med en weissbier.

Jeg skal have lavet nogle små ændringer på mit mæskekar før næste øl skal brygges ihvertfald.

Men tilgengæld er jeg godt tilfreds med mit kogekar.
CasparB
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 1. jan 2017, 19:29

Re: Twoj opskrift

Indlægaf Truntebryg » 18. feb 2017, 08:16

Ja - dit link til opskriften - Hefeweizen 12°BLG Malt kit

De 12 stå sikkert for Plato, og er groft = 1,048 så hvis du sætter din effciency til 70% næste gang:

Så du er da godt på vej ;-)
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4483
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Twoj opskrift

Indlægaf Fornitz » 18. feb 2017, 09:25

Truntebryg skrev:Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)

Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.

Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041


Hvede malt har lige så meget kraft som byg malt... http://www.brewunited.com/grain_database.php
Hilsen Frederik "A.forsteri" Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 387
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: Havdrup

Re: Twoj opskrift

Indlægaf Truntebryg » 18. feb 2017, 09:52

Ja ja, jeg skal nok få det lært ;-)

Jeg ved ikke hvorfor. jeg hele tiden tror der ikke er enzymer i hvede - forveksler det nok med havre ...
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4483
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Foregående

Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster