Beregning af sukkermængde

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Graven86
Indlæg: 20
Tilmeldt: 15. nov 2016, 21:32

Beregning af sukkermængde

Indlæg af Graven86 »

Hej,

Jeg har for tre uger siden brygget min første IPA. Efter at have gæret i tre uger har jeg nu flyttet den til vores redskabsskur, hvor den kan stå koldt nogle dage.

Jeg er imidlertid lidt i tvivl om, hvordan jeg beregner den korrekte mængde sukker, som skal blandes i urten inden flaskningen.

Kan nogen hjælpe mig?

Pft.
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Beregning af sukkermængde

Indlæg af fjorgensen »

keep it simple !
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Beregning af sukkermængde

Indlæg af MonkeyBrew »

6 gram sukker pr liter er en god tommelfingerregel. Det er en (mere eller mindre) "over-all" mængde sukker der passer til de fleste øl typer.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
inzide
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Re: Beregning af sukkermængde

Indlæg af inzide »

Husk at få sukkervandet fordelt godt uden at ilte det for meget. Jeg erfarede på et par bryg, at metoden med at hælde sukkervand i en ny spand, som man så lader øllet whirlpoole over i, ganske enkelt ikke fordeler sukkeret godt nok. Resultatet er uens karbonering i flaskerne, hvilket er pænt træls, da det jo nærmest er det sidste, der kan gå galt. Derfor hælder jeg nu halvdelen af sukkervandet i bunden og rører roligt i det efter noget tid med en desinficeret metalske. Anden halvdel i fra toppen og rører roligt igen.

Den metode gav perfekt karbonering i seneste bryg.
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."