Hej,
Jeg har for tre uger siden brygget min første IPA. Efter at have gæret i tre uger har jeg nu flyttet den til vores redskabsskur, hvor den kan stå koldt nogle dage.
Jeg er imidlertid lidt i tvivl om, hvordan jeg beregner den korrekte mængde sukker, som skal blandes i urten inden flaskningen.
Kan nogen hjælpe mig?
Pft.
Beregning af sukkermængde
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Beregning af sukkermængde
Du kan læse om det her:
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
keep it simple !
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Beregning af sukkermængde
6 gram sukker pr liter er en god tommelfingerregel. Det er en (mere eller mindre) "over-all" mængde sukker der passer til de fleste øl typer.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Beregning af sukkermængde
Husk at få sukkervandet fordelt godt uden at ilte det for meget. Jeg erfarede på et par bryg, at metoden med at hælde sukkervand i en ny spand, som man så lader øllet whirlpoole over i, ganske enkelt ikke fordeler sukkeret godt nok. Resultatet er uens karbonering i flaskerne, hvilket er pænt træls, da det jo nærmest er det sidste, der kan gå galt. Derfor hælder jeg nu halvdelen af sukkervandet i bunden og rører roligt i det efter noget tid med en desinficeret metalske. Anden halvdel i fra toppen og rører roligt igen.
Den metode gav perfekt karbonering i seneste bryg.
Den metode gav perfekt karbonering i seneste bryg.