“Bred” øl til bryllupsreception

Alm. Nybegynder hjælp.

“Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf ChristianDP » 8. feb 2019, 12:33

Hej allesammen.

En kammerat spurgte om jeg ville lave en lille bryg til hans bryllupsreception. Jeg er altid klar på at brygge, så svaret var selvfølgelig ja.

Men hvad skal det være? Øllen skal bruges til eftermiddagens reception, så en god, letdrikkelig, ikke alt for humlet øl. Gerne med en flot farve.

Jeg har tidligere brygget en Amber Ale fra brygladen, som mange var rigtig glad for, men vil gerne lave min egen version. Der er ikke en specifik amber ale karakteristik i beercalc, så jeg har taget udgangspunkt i en vienna. Det skal altså som sådan ikke absolut passe ind i en “amber ale”- kategori, men snarere en letdrikkelig, lidt sød øl, med flot farve.

Jeg har lagt min foreløbige opskrift op herunder baseret ud fra hvad jeg lige har på lager. Kom gerne med forslag til ændringer.
Vedhæftede filer
D009F0DB-6CDE-4239-91FC-F0479444B89F.png
ChristianDP
 
Indlæg: 50
Tilmeldt: 15. dec 2017, 12:02

Re: “Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf LauLN » 8. feb 2019, 16:07

Hvad med en Spitfire EPA.
Grund malt er Vienna med en golding humle.
Den synes jeg er en let drikkelig øl og en pæn ale med et rødligt skær.

Kan nemt findes på BeerCalc

-LN


Sent from my iPhone using Tapatalk
LauLN
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 5. feb 2019, 22:10

Re: “Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf Benjamin » 8. feb 2019, 17:51

Kölsh er min yndling,
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 814
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: “Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf inzide » 9. feb 2019, 22:31

Kan det lade sig gøre at fremstille en Kölsch uden temperaturstyring under gæringen?
inzide
 
Indlæg: 61
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Re: “Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf Borg » 9. feb 2019, 22:54

inzide skrev:Kan det lade sig gøre at fremstille en Kölsch uden temperaturstyring under gæringen?

Hvis jeg skal være lidt flabet, kan det i hvert fald ikke lade sig gøre at lave den samme øl med samme smag to gange, hvis man ikke har styr på sine temperaturer. *Specielt* under gæringen.
Hvis du mener, at din mæsketemperatur er vigtig, så er din gæringstemperatur dobbelt så vigtig.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4508
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: “Bred” øl til bryllupsreception

Indlægaf Benjamin » 10. feb 2019, 12:53

den første kölsh jeg bryggede og mange efter har jeg stuetemperatur gæret, det har resulteret i nogle aldeles lækre og dejlige øl.
Brugeravatar
Benjamin
 
Indlæg: 814
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst