Hej Folkens.
Min næste øl der ligger i planlægningsfasen er en tysk hvede øl. ( kæresten er totalt pjattet med det )
Min opskrift er fra bogen " Håndbog i ølbrygning " er der evt nogen der har prøvet at lave den? mit spørgsmål er nu om den kan laves i en 12 L gryde og så evt spæde op med kort vand når selve mæsken fyldes på gærtank...?
Ingridienserne lyder på:
3 kg pilsnermalt
3 kg hvedemalt
33g Hallentauer (60 min)
15g Hallentauer (5 min)
Gær WPL300 ( dette er blot et forslag )
Bryglige hilsner
Jonas
hvede øl?
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
Så vidt jeg kan se skal du bruge 6 kg malt hertil anbefales det at bruge 2-2,5 liter vand pr kilo. Du skal altså bruge minimum 12 l vand plus det malten fylder...
I min 14 l gryde syntes jeg ikke det er sjovt at have mere end 4 kg malt!
Du kan sagtens fylde koldt vand på tilsidst direkte i gærspanden for at få den ønskede volumen. Det anbefales at koge og køle vandet før du tilsætter det. Jeg bruger koldt vand direkte fra hanen.
Thomas
I min 14 l gryde syntes jeg ikke det er sjovt at have mere end 4 kg malt!
Du kan sagtens fylde koldt vand på tilsidst direkte i gærspanden for at få den ønskede volumen. Det anbefales at koge og køle vandet før du tilsætter det. Jeg bruger koldt vand direkte fra hanen.
Thomas