Hej
Har netop brygget en Dunkel Weitzen, og der stod der i opskriften at der skulle tørhumles. Jeg skoldede humlen, vel 40-50 gram og puttede den i lagringsspand og lod den ligge der til jeg skulle flaske.
Spørgsmål : Er der en bestemt teknik man anvender når man tørhumler, og hvor længe skal det ligge i lagringstanken efter omstikning ?
Syntes den er blevet en anelse "skarp" i smagen
Tørhumling
Redaktør: Co-Admin
Tørhumling
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Re: Tørhumling
Nr 1:. Humlen skal ikke skoldes. Den er antiseptisk.
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Tørhumling
ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Re: Tørhumling
Nr 2: tørhumling skal ikke være for længe - 2-5 dage er det der skal til.
Nr 3: øl skal lagre efter karboneringen på flaske. 2-6 ugers modning afhængig af stilart - og de stærke typer vinder ved både halve og hele års lagring.
Nr 3: øl skal lagre efter karboneringen på flaske. 2-6 ugers modning afhængig af stilart - og de stærke typer vinder ved både halve og hele års lagring.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørhumling
Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørhumling
Tak for indput, det var tiden jeg var usikker på.k.larsen skrev:Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Re: Tørhumling
Din dealer går sikkert med livrem og seler, og vil have sin ryg fri. Ved skoldning frigør du mange af de fine olier, som helst skulle ende i øllet. I stedet får du en herlig duft i køkkenet. Men det var jo ikke meningen ...