Væltepeter fra Skagenbryghus

Redaktør: Co-Admin

Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Nu er den så ca. ½ drukket, og konklusionen er at jeg har ramt meget godt det jeg var ude efter.
Det er ikke en klon, men når man smager de 2 øl ved siden af hinanden er det tydeligt at de minder om hinanden.
Jeg har tilmeldt den til DM 2013, dog tror jeg at jeg får "hug" for underkarbonering da øllen er lidt til den flade side når den er rigtig kold men det er sådan jeg foretrækker den - og det er jo det vigtigste ;o)
Den er så afgjort en af mine bedste øl til dato. (Har konstateret at jeg siger det oftere og oftere efter jeg er begyndt at lave doppelbock!)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
mgades
Indlæg: 144
Tilmeldt: 16. sep 2012, 09:51
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af mgades »

Mmmmmh, nød lige en Væltepeter i går aftes, som blev erhvervet i sommer ved et besøg på Skagen Bryghus. Hold da op den er go'!
Jeg tror mit næste bryg går hen og bliver en klon af din klon - med lidt småjusteringer på malten som passer med det jeg har på lager :)

Hvordan blev røgsmagen? Jeg har røgmalt på lager, så det bliver åbenlyst det jeg vil bruge, men jeg skal måske holde lidt igen, så den ikke bliver for dominerende. 1kg er vel alt for meget?
--
Morten Gade Sørensen
RDWHAHB
http://beer.gadecs.com
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Man kunne kun ane røgen, jeg ville gerne have den lidt kraftigere.
Jeg brugte hjemmerøget malt, men ville nok bruge "rigtig" smoked (ikke peated) hvis jeg skulle lave den igen.
Senest rettet af Nimbus39 28. aug 2014, 17:44, rettet i alt 1 gang.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
mgades
Indlæg: 144
Tilmeldt: 16. sep 2012, 09:51
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af mgades »

Ok, tak for info. Så er 1kg røgmalt (Weyermann Smoked Malt 3,9 EBC) måske ikke helt af vejen?

Nu er gæren i hvertfald bestilt :)

Bitterhumlen bliver Lublin/Lubelski i stedet (fordi det er på mit lager og sikkert passer fint :)
--
Morten Gade Sørensen
RDWHAHB
http://beer.gadecs.com
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg tror 1 kg. vil være for meget da det købte malt normalt smager mere igennem end hjemmerøget malt.
Men det afhænger jo meget af hvor kraftig røgsmag du vil have.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
mgades
Indlæg: 144
Tilmeldt: 16. sep 2012, 09:51
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af mgades »

Ok, så måske 500g eller er vi helt nede på 2-300g? Har aldrig brygget med røgmalt før, og den skal ikke være overdominerende.
--
Morten Gade Sørensen
RDWHAHB
http://beer.gadecs.com
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg ville nok bruge omkring 500g. hvis man skal kunne smage det, og 2-300g hvis man kun vil have noter af det.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
mgades
Indlæg: 144
Tilmeldt: 16. sep 2012, 09:51
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af mgades »

Jeg satser på 500g - så må vi se hvordan det bliver :)

Hvad med Brown Sugar, Dark? Er det brun farin eller muscovadosukker, eller?
--
Morten Gade Sørensen
RDWHAHB
http://beer.gadecs.com
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Væltepeter fra Skagenbryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg vil bruge muscavado, eller mørk kandis.
Ikke farin.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Besvar

Tilbage til "klon opskrifter"