Hej,
Jeg har lige hældt en 22 l bryg (amerikansk hvede på 4,2 pct.) på cornelius fad (efterkarboneret med sukker) og efter den var hældt om og låget blev taget af gærspanden (plast), så så jeg at der sad lidt mug enkelte steder i toppen af spanden lige hvor låget omslutter spanden. Dvs. det har ikke været i kontakt med urten. Og det er jo ikke så heldigt. Den har gæret 14 dage på spanden, og smagte og duftede ellers fint, så det så ikke ud til at øllen som sådan var inficeret, men er det blot et spørgsmål om tid? Og skal hele bryggen kasseres for at være sikker? Jeg kan jo ikke se om den bliver inficeret på fadet? Den skal drikkes om 2 uger.
er der nogen der kan give et godt råd?
På forhånd tak
Mvh Lars
Mug i kanten af låget på gærspanden - skal bryggen kasseres?
Re: Mug i kanten af låget på gærspanden - skal bryggen kasse
Jeg ved ikke om det er et godt råd, men jeg ville ikke bekymre mig om det.
Øl er et meget fjendsk miljø for de fleste organismer, og hvis brygget smager og dufter OK er det nok OK :-)
Øl er et meget fjendsk miljø for de fleste organismer, og hvis brygget smager og dufter OK er det nok OK :-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Mug i kanten af låget på gærspanden - skal bryggen kasse
Jeg har en bock på fad, hvor der også var mug i kanten af gærspanden. Den er ikke inficeret, smager som den skal. Er efterfølgende blevet meget omhyggelig med at desinficere kanten af spand og låg med iodophor i forstøver.