"Godt Bryg" autentisk øl fra Royal Unibrew

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.
Besvar
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

"Godt Bryg" autentisk øl fra Royal Unibrew

Indlæg af Gert.p »

Var noget skeptisk iht autentiteten efter at havde smagt en "dobbelt øl" fra Royal Unibrews nye "Craft Serie" af autentiske brygopskrifter under brandet "Godt Bryg" der har de håndværksmæssige traditioner og historiske opskrifter fra forgængerne bryghuse i fokus.

Kom til at stille et kritiske (men sobert) spørgsmål under en af de irriterende pop-up reklamer på fjæsbog omkring brugen af sukker og sovsekulør (E150) i en 100år gammel opskrift og fik følgende svar.

"Tak for dit spørgsmål

Anvendelsen af andre sukker og farvekilder i øl har været almindelig praksis i Danmark siden engang i start 1900-tallet. Uden at være historiker kan jeg forestille mig, at man f.eks. har anvendt sukker, fordi man rent brygteknisk ikke var i stand til at komme op på et højt nok ekstrakt-niveau i forhold til, hvad man ønskede. Faktisk blev der i størstedelen af datidens mørke øl anvendt karamelfarve.

Da mange af vores bryggerier i Danmark startede ud som hvidtølsbryggerier, tror jeg, at man har videreført praksissen fra disse typer af produktioner.

Jeg antager, at du snakker om vores Odin Dobbeltøl, hvor der bestemt både blev brugt sukker og karamelfarve i ingredienslisten.

Så for at svare på dit spørgsmål: Det er for at bevare den historiske inspiration, at vi har anvendt sukker og karamelfarve til nogle af opskrifterne til vores Godt Bryg-serie.

De bedste hilsener,
Daniel Carlfeld Bjørk, Brygmester // Royal Unibrew"

Først af alt et kæmpe cadeau til Daniel og Royal Unibrew for at svare på dumme provokerende spørgsmålet.

Er der evt. nogen der har yderligere viden om og/eller kan henvise til historiskise brygopskriver, hvor brugen af sovekulør indgår?

Ville dog ønske at de offentliggjorde de originale opskrifter så vi selv kunne prøve kræfter med dem.
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: "Godt Bryg" autentisk øl fra Royal Unibrew

Indlæg af ThomasM »

I bogen Dansk øl 1850-1950 er der flere opskrifter bl.a.en på dobbeltøl fra Horsens bryghus.
Her anvendes der kandis og sukkerkulør. Opskriften er fra 1897
/Thomas
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: "Godt Bryg" autentisk øl fra Royal Unibrew

Indlæg af Gert.p »

ThomasM skrev:I bogen Dansk øl 1850-1950 er der flere opskrifter bl.a.en på dobbeltøl fra Horsens bryghus.
Her anvendes der kandis og sukkerkulør. Opskriften er fra 1897
Tak for svaret.
Man lære jo noget nyt hverdag.

Fandt selv dette om brugen af sovekulør i historiske øl.
"Caramel, also commonly known as burnt sugar or colouring, constitutes one of the best materials for increasing the colour of ales, and a proportion of it may be used with advantage in black beers, especially when a brown head is required" Source: "A systematic handbook of practical brewing", by E.R. Southby, 1885, pages 256-259.)

http://barclayperkins.blogspot.com/2010 ... -1885.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Løst og fast om øl og øloplevelser"