Coopers Dark Ale

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.
Besvar
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

Har prøvesmagt mit første bryg. En coopers Dark Ale. Lidt tynd i smagen men rimelig bitter. Fandt først ud af at det var en bitter øl da den var sat til gæring. Hvad kan man gøre for at få lidt mere fylde i. Næste bryg bliver en IPA eller en hvede øl. Skal der tilsættes noget malt ekstrakt eller ??
Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Malt ekstrakt vil bare gære ud, dvs give mere alkohol. Brug evt "brewbody" eller laver en såkaldt "mini-mash" hvor du inkluderer noget knust malt.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

MonkeyBrew kan du ud dybe den med mini-mash lidt. Er det hvor du koger et udtræk af malt/korn eller vil sådan en dåse gøre det samme Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Lars L skrev:MonkeyBrew kan du ud dybe den med mini-mash lidt. Er det hvor du koger et udtræk af malt/korn
Lige præcis. :) Man laver simpelthen en "mini mæsk" men nogle malte (gerne nogen der giver fylde og karakter, som kamelmalte, mørke ristede malte og andre special malte). Det afhænger af hvad man søger at gøre ved ekstrakt brygget. For fylde kan man feks bruge carapils. Det mæskes som en rigtig malt mæsk i Ca 60 minutter ved en bestemt temperatur. Ofte omkring 66-68 grader for en anelse sukker og lidt mere fylde.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

Skal den ikke op at koge for at blive steril??


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Ølsæt er allerede sterile. Men jeg vil nok koge minimæsken i 15 minutter inden brug. Bagefter tilsætter man så ekstrakten. Se evt denne lille video. :)
https://youtu.be/hBt1XzSseuQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

Det var også mini mæsken jeg ville koge :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Ok. Så burde der ingen ballade være. ;) Jeg tænker det er nok at koge det indtil man har fået "hot break" overstået. Det betyder at en del proteinstoffer koagulerer og giver en klarer øl.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

Ok jeg må til at læse om de forskellige grain typer.
Tak for hjælpen


Sent from my iPhone using Tapatalk
bjergbryg
Indlæg: 159
Tilmeldt: 15. mar 2014, 15:11
Geografisk sted: 7400

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af bjergbryg »

Mine første bryg var også kit. Dog ikke Coopers men Muntons og Bulldog brew - fremgangsmåden er den samme.
I instruktionen står at der skal tilsættes vist nok 1 kg sukker. Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge sukker - brug DME ( Dried Malt Ekstrakt ) i stedet - sukker giver en mindre fyldig og mere tør øl. Det fås lyst,medium og dark. En dåse LME ( Liquid Malt Ekstrakt ) som den du har et billede af kan også anvendes - jeg ville dog ikke anvende en hvede til en IPA :-) - blot en almindelig light eller medium.
Lars L
Indlæg: 29
Tilmeldt: 28. feb 2016, 07:37

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af Lars L »

Jeg brugte sådan en pose her. Øllet har nu stået ca 4 uger på flaske og synes det har fået lidt mere fylde. Så det skal nok bare have et par uger mere i kælderen Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk
bjergbryg
Indlæg: 159
Tilmeldt: 15. mar 2014, 15:11
Geografisk sted: 7400

Re: Coopers Dark Ale

Indlæg af bjergbryg »

OK - det er bedre end almindeligt sukker - men maltekstrakt, tørret eller på dåse, er langt bedre. Men også dyrere.
ekstrakt-medium.jpg
ekstrakt-medium.jpg (208.68 KiB) Vist 7215 gange
Besvar

Tilbage til "Løst og fast om øl og øloplevelser"