Coopers Dark Ale
Coopers Dark Ale
Har prøvesmagt mit første bryg. En coopers Dark Ale. Lidt tynd i smagen men rimelig bitter. Fandt først ud af at det var en bitter øl da den var sat til gæring. Hvad kan man gøre for at få lidt mere fylde i. Næste bryg bliver en IPA eller en hvede øl. Skal der tilsættes noget malt ekstrakt eller ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Coopers Dark Ale
Malt ekstrakt vil bare gære ud, dvs give mere alkohol. Brug evt "brewbody" eller laver en såkaldt "mini-mash" hvor du inkluderer noget knust malt.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Coopers Dark Ale
MonkeyBrew kan du ud dybe den med mini-mash lidt. Er det hvor du koger et udtræk af malt/korn eller vil sådan en dåse gøre det samme
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Coopers Dark Ale
Lige præcis. :) Man laver simpelthen en "mini mæsk" men nogle malte (gerne nogen der giver fylde og karakter, som kamelmalte, mørke ristede malte og andre special malte). Det afhænger af hvad man søger at gøre ved ekstrakt brygget. For fylde kan man feks bruge carapils. Det mæskes som en rigtig malt mæsk i Ca 60 minutter ved en bestemt temperatur. Ofte omkring 66-68 grader for en anelse sukker og lidt mere fylde.Lars L skrev:MonkeyBrew kan du ud dybe den med mini-mash lidt. Er det hvor du koger et udtræk af malt/korn
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Coopers Dark Ale
Skal den ikke op at koge for at blive steril??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Coopers Dark Ale
Ølsæt er allerede sterile. Men jeg vil nok koge minimæsken i 15 minutter inden brug. Bagefter tilsætter man så ekstrakten. Se evt denne lille video. :)
https://youtu.be/hBt1XzSseuQ" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/hBt1XzSseuQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Coopers Dark Ale
Det var også mini mæsken jeg ville koge :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Coopers Dark Ale
Ok. Så burde der ingen ballade være. ;) Jeg tænker det er nok at koge det indtil man har fået "hot break" overstået. Det betyder at en del proteinstoffer koagulerer og giver en klarer øl.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Coopers Dark Ale
Ok jeg må til at læse om de forskellige grain typer.
Tak for hjælpen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak for hjælpen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Coopers Dark Ale
Mine første bryg var også kit. Dog ikke Coopers men Muntons og Bulldog brew - fremgangsmåden er den samme.
I instruktionen står at der skal tilsættes vist nok 1 kg sukker. Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge sukker - brug DME ( Dried Malt Ekstrakt ) i stedet - sukker giver en mindre fyldig og mere tør øl. Det fås lyst,medium og dark. En dåse LME ( Liquid Malt Ekstrakt ) som den du har et billede af kan også anvendes - jeg ville dog ikke anvende en hvede til en IPA :-) - blot en almindelig light eller medium.
I instruktionen står at der skal tilsættes vist nok 1 kg sukker. Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge sukker - brug DME ( Dried Malt Ekstrakt ) i stedet - sukker giver en mindre fyldig og mere tør øl. Det fås lyst,medium og dark. En dåse LME ( Liquid Malt Ekstrakt ) som den du har et billede af kan også anvendes - jeg ville dog ikke anvende en hvede til en IPA :-) - blot en almindelig light eller medium.
Re: Coopers Dark Ale
Jeg brugte sådan en pose her. Øllet har nu stået ca 4 uger på flaske og synes det har fået lidt mere fylde. Så det skal nok bare have et par uger mere i kælderen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Coopers Dark Ale
OK - det er bedre end almindeligt sukker - men maltekstrakt, tørret eller på dåse, er langt bedre. Men også dyrere.