Gouden Carolus Christmas klon

Redaktør: Co-Admin

Gouden Carolus Christmas klon

Indlægaf HRA1975 » 12. aug 2019, 20:56

Hej,

Jeg ønsker at brygge en klon af Gouden Carolus Christmas.
Øllet indeholder i henhold til Het Anker 3 slags humle og 6 slags krydderier.
Er der tilmed nogen som har en ide om hvilke malte der skal bruges?
Er der nogen der har nogle gode bud på hvad ovenstående kan være?
Jeg har prøvet at finde en klon opskrift på internettet, men det er ikke lykkedes mig, måske er der nogen som kan hjælpe?

Mvh Henrik
HRA1975
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 12. aug 2019, 19:50

Re: Gouden Carolus Christmas klon

Indlægaf JAFU » 13. aug 2019, 05:42

Hej Henrik

Jeg fandt dette på en amerikansk hjemmeside. Om den rammer plet, tør jeg ikke sige, men de kommentarer der var til opskriften, var alle ret positive. Den benyttede gær var, som du kan læse herunder, opdyrket fra bundfald i, men der er også nævnt alternativer. Lagring på flaske - jo længere jo bedre.
Held og lykke :-)

The yeast was harvested from bottles Hopsinjoor, and I really think it makes a difference in this brew, if you don't have access to this yeast, the Chimay , La Chouffe or Forbidden fruits yeast strains are supposedly good alternatives.

This recipe is for a 20Liter batch:
Fermentables:
4.7KG Belgian Pilsener Malt
0.7KG Carared Malt
0.4KG Flaked wheat
0.2KG Belgian Special B Malt
0.453KG D-240 Candi Syrup added the last minute of the boil

Mashing Schedule:
Mash in with18.5 L of 55.9C Water
Step 1 20 minutes@52C
Raise the temperature in 10 minutes to:
Step 2 20 minutes@62C
Raise the temperature in 10 minutes to:
Step 3 30 minutes@72C
Raise the temperature in 5 minutes to:
Step 4 15 minutes@77C
Drain the mash tun and sparge 2 times with 77C 5,95L water

Boil for 90 minutes and add:
Hops and spices:
15 grams Challengers flowers@ 60 minutes
15 grams Styrian Goldings flowers @ 30 minutes
7 grams of ground Coriander seeds @15 minutes
7 grams of bitter orange peel @ 15 minutes
1 whole star anise @5 minutes

Cool to 18 degrees and pitch yeast and let it rise to 21C
after 48 hours raise the temperature gradually to 25C (this yeast likes it warm)
OG:1.076
FG:1.014


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Gouden Carolus Christmas klon

Indlægaf HRA1975 » 13. aug 2019, 18:01

Hej JAFU,

Mange tak for dit input det sætter jeg stor pris på.
Længere nede i tråden er der også et par gode input.

Mvh
Henrik

https://www.homebrewtalk.com/forum/thre ... ne.643526/
HRA1975
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 12. aug 2019, 19:50

Re: Gouden Carolus Christmas klon

Indlægaf HRA1975 » 16. sep 2019, 21:41

Er der nogen der har et godt forslag til en tørgær som passer til denne øl?
HRA1975
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 12. aug 2019, 19:50

Re: Gouden Carolus Christmas klon

Indlægaf JAFU » 18. sep 2019, 15:20

Hej Henrik

Jeg har været glad for Safbrew Be-256 til mine lidt tungere belgiske bryg.
Jeg synes, den giver nogle svage noter af både sveske og banan samt en let krydret smag. Ingen af delene er dominerende.
Smagen i de øl, hvor jeg har brugt denne gær, er god fra start, men vinder yderligere ved lagring - endda lang lagring. Et til to år er nærmest et must hjemme hos mig, når det er tunge belgiere.

Jeg har ikke afprøvet mange gær til denne øltype, så der kan sagtens være andre, der er bedre. Jeg har været tilstrækkelig tilfreds, til at jeg har holdt fast i denne. De få andre, jeg har testet, har alle givet lidt for krydret pebbersmag til mine smagsløg.

Er der nogen, der har andre bud på en god belgisk tørgær, høre jeg dog gerne om det :-)

Mvh Jakob


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster


Tilbage til 18E. Belgian Dark Strong Ale

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron