Er der nogle vandnørder der vil hjælpe mig? Jeg skal lave en humlet californian common imorgen, og vil forsøge at bruge lidt kemi.
min vandrapport er følgende
62 3,2 14 32 50 120
Ca mg Na cl SO4 HCo3
Jeg skal brygge imorgen, og planen er cali common øl
Ifg. Palmers skal en Cali common have følgende
50-150 0-30 100-300 50-100 <100
Ca mg SO4 Cl NA
Jeg tænker at smide 2.5g Cal Clorid, og 2g epson salt i, og det giver følgende.
(Ca ppm)(Mg ppm)(Na ppm)(Cl ppm)(SO4 ppm) cl/sulRatio
96 13 14 92 89 1,04
82 9 14 67 73 0,93
den nederste linje er mash+sparge vand profil indregnet
yderligere er min maltprofil
3800g basis malt
400g karamel malt 50 ebc
200g hvede en ph på 5.71, ved 30 liter, jeg tænker at smide 4 ml mælkesyre i mæskevandet, men ikke i sparge vandet, som sænker vandet til 5.3 (teoretisk)
Puha.. det var en lang smøre, håber det giver mening, og at nogen vil give mig indput, Jeg er på herrens mark.
ps. jeg har læst, og læst, men tror jeg bliver mere forvirret af alt det jeg læser. Jeg er bare kok.. :P
Vandprofil spørgsmål
Vandprofil spørgsmål
Grainfather
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you
Re: Vandprofil spørgsmål
du har kørt det igennem beersmith eller bru n' water ikke?
Jeg er på ingen måde vandnørd, og stoler 100% på hvad Bru n' Water siger til mig.
Jeg er på ingen måde vandnørd, og stoler 100% på hvad Bru n' Water siger til mig.
Bryg hilsner
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Re: Vandprofil spørgsmål
Jo bru'n waters program. :)maseol skrev:du har kørt det igennem beersmith eller bru n' water ikke?
Jeg er på ingen måde vandnørd, og stoler 100% på hvad Bru n' Water siger til mig.
Grainfather
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you