Vandets hårdhed og pH værdi i spargevand.

Kun for nørder :-)
Besvar
KHM07
Indlæg: 24
Tilmeldt: 25. mar 2016, 15:07

Vandets hårdhed og pH værdi i spargevand.

Indlæg af KHM07 »

Hej

Jeg vil prøve (for første gang) at justere pH værdien i mit bryg. jeg vil brygge en Black (Rye) IPA. Jeg har købt 5.2 pH Stabilizer Five Star til mæskevandet. Kan dette også bruges til spargevand? Jeg spørger fordi jeg har læst, at man i spargevand skal anvende salte.

Jeg har læst lidt om vandets hårdhed i nogle af de andre tråde. Meget interessant. Jeg bor på ØBRO og mit vand har hydrocarbonatværiden 339-355 mg/l. Jeg brygger for tiden mest ales (IPA og DIPA), men vil også gerne brygge andre øl. Er der behov for at justere i mit vand? Jeg plejer at koge det aftenen før.

Med venlig hilsen

Kim
tfantonsen
Indlæg: 35
Tilmeldt: 5. aug 2016, 17:33

Re: Vandets hårdhed og pH værdi i spargevand.

Indlæg af tfantonsen »

Jeg har også meget hydrogenkarbonat (352mg/L) og jeg plejer at koge vandet dagen før, så ligger der en god del kalksten i bunden af gryden, og til de lyse øl bruger jeg 100-250g surmalt.

Indtil nu har jeg ikke brygget meget humlede øl (XPA), men der skal jeg nok justere Calcium/Sulfat-forholdet, men den tid, den sorg ;)
Nybrygger

Flasket: Brown ale, ESB
På fad: Oktoberfest, Pilzner
I gærtanken: Hyldemjød med eg, JuleMjød med eg, Maibock, Guderup humle (Thy Humle klon), Schwartzbier
Næste bryg: Brown ale
Besvar

Tilbage til "Kemi"