1 maj bryg

links til andre fora eller hjemmesider.
Med relevans til øl
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

1 maj bryg

Indlæg af admin »

Lige som de 2 forgående år, er der blevet brygget ca. den 1 maj på randersbryghus

Læs evt. om de forrige gange her :

http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... ersbryghus

http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... ersbryghus

Denne gang, har jeg på opfordring af de andre bryggere herinde, valgt at vi skal lave en imperial stout, lad os sige en 9 til 12 Vol %
Brygget vil blive tappet ud på flasker og kan købes direkte der fra, så I behøver ikke at købe noget - hvis I ikke vil - jeg skal nok få det afsat :-)

Jeg vil påskønne vi laver en etiket sammen, og hvis der evt. er nogen der kan være med til at ligge 4 timers arbejde ved tapningen (dato oplyses, når det er)
Samt at vi får lavet en opskrift her inde, til alles store fornøjelse..

Jeg kan starte med at sige jeg har nogle ønsker til opskriften (1000 liter)
Vi lave en dobbel mæskning, jeg har endnu ikke set det i lille dk - men vi skal nok være de første :-)
Der skal være ca. 10 kg. havregryn i.
Der skal være ca. 10 kg. chokolade malt i.
Der skal også være roasted barly i.
Og ingen sukker
grund malten er, pilsner malt
Gæren vælger vi selv :-)

Lad forstillinge begynde :-)

Jens
Brugeravatar
maseol
Indlæg: 342
Tilmeldt: 10. feb 2010, 09:15
Geografisk sted: Nivå - Nordsjælland

Re: 1 maj bryg

Indlæg af maseol »

Det lyder sq godt nok som noget man bør være med til, måske en familietur i campingsvugnen
Bryg hilsner
Thomas

Two beers or not two beers....that's the question
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Morten L »

Jeg er klar og hjælper gerne ved flaskningen.

Et skud:
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 1000,00 L
Boil Size: 1144,69 L
Estimated OG: 1,111 SG
Estimated Color: 91,7 EBC
Estimated IBU: 77,6 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
400,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 80,00 %
25,00 kg Wheat (4,3 EBC) Grain 5,00 %
20,00 kg Chocolate Malt (800,0 EBC) Grain 4,00 %
20,00 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,00 %
15,00 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 3,00 %
10,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2,00 %
5,00 kg Aroma 150 (103,5 EBC) Grain 1,00 %
5,00 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 1,00 %
4000,00 gm Brewer's Gold [6,90 %] (60 min) Hops 41,5 IBU
4000,00 gm Brewer's Gold [6,90 %] (30 min) Hops 31,9 IBU
2000,00 gm Brewer's Gold [6,90 %] (5 min) Hops 4,1 IBU
1 Pkgs Burton Ale (White Labs #WLP023) Yeast-Ale
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Borg »

Tæl mig med!
Var med sidste år, og det var helt fantastisk hyggeligt. Men det er nok på sin plads at advare andre håndbryggere: Det er afhængighedsskabende. Én gang med, så vil du altid være med ;-))
Vi griller vel lidt på et tidspunkt (fælles indkøb og betaling) og overnatter på bryggeriet (medbring selv udstyr) som sidste år?

Dobbelt mæskning lyder spændende, men har jo også en lav effektivitet. På diverse fora snakkes der også om partygyle som et alternativ, og med to øl som resultatet. Set med kommercielle briller er partygyle jo det optimale i forhold til udnyttelse af råvarer, mens dobbelt mæskning kan bruges markedsføringsmæssigt.

Men er det en dobbelt mæskning må navnet vel næsten være Double Stout.

Hvad med en snert af røg? Gerne fra peatet malt.

Giver gerne en hånd med ved tapningen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Christian Ernstsen
Indlæg: 770
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Christian Ernstsen »

Du må meget gerne også tælle mig med, jeg ser frem til bryg og hyg!
Med venlig hilsen
Christian

Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Humlejægeren »

90 % chance for at jeg også komme, det lyder super fedt.
vil lige læse de indlæg fra de sidste par år. ellers skriver jeg igen,,
Brew Strong
Nikolaj
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 18:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Gunni »

Jeg bliver nød til at spørge da Jeg kan se at du et af de andre år har skrevet "Dygtige" bryggere.

Er dette arrangement for alle ? jeg kunne rigtig godt tænke mig at give en hånd med, men jeg har kun 4 bryg bag mig så ligefrem at kalde mig dygtig :-)

Det er jo helt fair hvis du gerne vil have at det er nogen med lidt mere erfaring der hjælper..
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Boje »

@ Gunni !

Det er for alle 1 bryg 10 bryg 100 bryg 0 bryg gør ingen forskel kom bare.

Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 18:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Gunni »

Boje skrev:@ Gunni !

Det er for alle 1 bryg 10 bryg 100 bryg 0 bryg gør ingen forskel kom bare.

Hilsen Bo
Det lyder godt :-)

Er der andre fra Sjælland der kunne tænke sig at køre sammen og spare lidt på udgifterne? Jeg stiller gerne stor bil til rådighed med plads til 4 voksne mænd + oppakning.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Humlejægeren »

Jeg vil med og nu er det også på plads med konen.

Hvordan for vi mere og vide om i år... ??
Brew Strong
Nikolaj
Brugeravatar
skovtrolden
Indlæg: 95
Tilmeldt: 19. feb 2007, 15:43
Geografisk sted: Hornsyld

Re: 1 maj bryg

Indlæg af skovtrolden »

Lyder spændende,

Jeg vil også gerne med.
--

Mvh
Skovtrolden
Brugeravatar
krogsager
Indlæg: 280
Tilmeldt: 7. dec 2005, 12:27
Geografisk sted: 8960, Randers SØ

Re: 1 maj bryg

Indlæg af krogsager »

Tja, må se om jeg kan gøre dagen (og natten) fri, - og få bestilt en skinke i Spanien :-)


/krogsager
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: 1 maj bryg

Indlæg af admin »

yes- skinken :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Boje »

Ja Skinke !
Tænker stadig på den af og til.

Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: 1 maj bryg

Indlæg af Borg »

krogsager skrev:Tja, må se om jeg kan gøre dagen (og natten) fri, - og få bestilt en skinke i Spanien :-)
Åh, det lyder godt, Krogsager. Når jeg lukker øjnene og tænker tilbage, kan jeg stadig smage den.
Hvis du skal have bud til Spanien, vil det så være muligt at der kommer en ekstra med? Jeg vil gerne købe en.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "links til fora/hjemmesider + Info fra håndbrygforum"