Bedste Malt valse
Bedste Malt valse
Jeg har en MonsterMill med tre valser, en rigtig god mølle. Så vidt jeg ved er den eneste forskel på MM3 og C&S-3D at C&S er lettere at indstille valserne på.
Senest rettet af mvk 2. feb 2014, 21:17, rettet i alt 1 gang.
Det bliver et godt brygår i år.
Re: Bedste Malt valse
Jeg har hørt at ham der har M.M. er tidligere ansat hos C&S, så det giver jo god mening, mener dog også at valserne på en M.M. har lidt større diameter end C&Smvk skrev:Jeg har en MonsterMill med tre valser, en rigtig god mølle. Så vidt jeg ved er den eneste forskel på MM3 og C&S-3 at C&S er lettere at indstille valserne på.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Bedste Malt valse
Min er en MM3 og valserne har samme dia. som C&S-3D, nemlig 1,5". Men MM3'en er en tomme længere.
MM3-2.0 har en dia. på 2", den er stor! Det er et Monster:-)
MM3-2.0 har en dia. på 2", den er stor! Det er et Monster:-)
Det bliver et godt brygår i år.
Re: Bedste Malt valse
Helt enig i forhold til en Corona. Jeg har også haft sådan en, og hævede min effektivitet med mere end 15 procentpoint ved overgang til en valse. Men den gamle corona tjente sit formål, og fik et nyt liv hos en anden håndbrygger.Nimbus39 skrev:Tricket ved 3 valser er at det giver en mere nænsom valsning, idet de første valser kun åbner kornet og det så er de næste valser der knuser kernerne.
Det bevirker at der er flere skaller der forbliver hele.
Det er hvad jeg kunne læse mig til da jeg selv bestilte min valse, jeg har ikke sammenlignet med en 2 valset, men jeg har et meget bedre resultet end da jeg brugte min corona, som jo ret beset er en kværn og ikke en valse.
Det kunne da være interessant, hvis du og jeg tog et par hundrede gram af den samme basismalt, og kørte den gennem hver vores mølle i den opsætning vi hver især foretrækker, og så lave en visuel sammenligning bagefter.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Bedste Malt valse
Hiver lige en gammel tråd frem.
Jeg bøvler stadig med astringens/surhed i mine mørke øl.
Min nyeste stout er min bedste indtil videre, men jeg kan stadig fornemme astringens.
10 liter færdig øl.
2000 pale
300 munich
320 pale choko
300 cafe light
200 choclate malt
200 roasted barley
200 havregryn
100 gram sukker sidste 10 min.
200 lactose de sidste 10 min.
De mørke malte tilsættes de sidste 30 min. af mæskning.
Sparge er meget kortvarig, da det er biab. 5 liter hældes over posen når den ligger i en si, så det er ikke her astringens opstår.
10 gram columbus i 45 min.
10 gram columbus i 15 min.
Us-05 gær. 1 brev til 10 liter. Rehydreres.
Kværnes med en koronakværn. Ikke voldsomt fint. Mange hele skaller.
Ph har jeg ikke styr på. Har målt mæske ph til mellem 4-5 ved sidste bryg med en del mørke malte. Vores vand fra hanen er 7,2 ph ifølge vandværket.
Jeg bøvler stadig med astringens/surhed i mine mørke øl.
Min nyeste stout er min bedste indtil videre, men jeg kan stadig fornemme astringens.
10 liter færdig øl.
2000 pale
300 munich
320 pale choko
300 cafe light
200 choclate malt
200 roasted barley
200 havregryn
100 gram sukker sidste 10 min.
200 lactose de sidste 10 min.
De mørke malte tilsættes de sidste 30 min. af mæskning.
Sparge er meget kortvarig, da det er biab. 5 liter hældes over posen når den ligger i en si, så det er ikke her astringens opstår.
10 gram columbus i 45 min.
10 gram columbus i 15 min.
Us-05 gær. 1 brev til 10 liter. Rehydreres.
Kværnes med en koronakværn. Ikke voldsomt fint. Mange hele skaller.
Ph har jeg ikke styr på. Har målt mæske ph til mellem 4-5 ved sidste bryg med en del mørke malte. Vores vand fra hanen er 7,2 ph ifølge vandværket.
Re: Bedste Malt valse
Det er ikke usandsynlig, at din pH er for lav under mæskningen. Du skal have den løftet op til omkring 5,3-5,5.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Bedste Malt valse
Hej
Man kan også lave en DIY maltvalse.
Jeg har haft glæde af min i flere år.
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=7011" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
Man kan også lave en DIY maltvalse.
Jeg har haft glæde af min i flere år.
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=7011" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
-
- Indlæg: 1
- Tilmeldt: 31. okt 2019, 00:10
Re: Bedste Malt valse
Hej, har fået en valse med 4 indstillinger og 3 valser. Hvordan indstiller I valserne og hvor meget betyder det. Er helt ny og skal lave første bryg på søndag :-)
Re: Bedste Malt valse
Der er en tråd, hvor netop indstillingen af valserne bliver diskuteret sidst i tråden. Måske du kan bruge det til noget :-)
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 89#p120589" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 89#p120589" onclick="window.open(this.href);return false;