Opbevaring af mjød
: 20. feb 2011, 16:51
Hej,
Jeg har lige sat 2 batches med i alt 40 liter mjød over. Og nu begynder planlægningen af det videre forløb jo så. Jeg mener at have styr på gæring, lagring, klaring osv. Men - lige omkring langtidsopbevaring synes jeg jeg mangler lidt inspiration til "den fede måde". Jeg regner med at det skal være en helt almindelig mjød, hvor jeg vil smagssætte med forskellige mere eller mindre autentiske udtræk af forskellige bær og urter, fx. revling, porse, m.fl.
Men opbevaring. Jeg forestiller mig umiddelbart at flaske dem i standard 75 cl vinflasker, og proppe dem med korkpropper og måske endda forsegle med lak. Men - er det den bedste måde - jeg tænker på, at flaskerne nok skal gemmes i mange år (jeg regner ikke lige med at drikke det hele sådan lige ...), så hvad giver den største sikkerhed for at det ikke bliver dårligt. Kan jeg sammenligne med alm. bordvin, eller?
Gode råd / erfaringer ønskes!
VH
Jan
Jeg har lige sat 2 batches med i alt 40 liter mjød over. Og nu begynder planlægningen af det videre forløb jo så. Jeg mener at have styr på gæring, lagring, klaring osv. Men - lige omkring langtidsopbevaring synes jeg jeg mangler lidt inspiration til "den fede måde". Jeg regner med at det skal være en helt almindelig mjød, hvor jeg vil smagssætte med forskellige mere eller mindre autentiske udtræk af forskellige bær og urter, fx. revling, porse, m.fl.
Men opbevaring. Jeg forestiller mig umiddelbart at flaske dem i standard 75 cl vinflasker, og proppe dem med korkpropper og måske endda forsegle med lak. Men - er det den bedste måde - jeg tænker på, at flaskerne nok skal gemmes i mange år (jeg regner ikke lige med at drikke det hele sådan lige ...), så hvad giver den største sikkerhed for at det ikke bliver dårligt. Kan jeg sammenligne med alm. bordvin, eller?
Gode råd / erfaringer ønskes!
VH
Jan