Opbevaring af mjød

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.

Opbevaring af mjød

Indlægaf jkjen » 20. feb 2011, 17:51

Hej,

Jeg har lige sat 2 batches med i alt 40 liter mjød over. Og nu begynder planlægningen af det videre forløb jo så. Jeg mener at have styr på gæring, lagring, klaring osv. Men - lige omkring langtidsopbevaring synes jeg jeg mangler lidt inspiration til "den fede måde". Jeg regner med at det skal være en helt almindelig mjød, hvor jeg vil smagssætte med forskellige mere eller mindre autentiske udtræk af forskellige bær og urter, fx. revling, porse, m.fl.

Men opbevaring. Jeg forestiller mig umiddelbart at flaske dem i standard 75 cl vinflasker, og proppe dem med korkpropper og måske endda forsegle med lak. Men - er det den bedste måde - jeg tænker på, at flaskerne nok skal gemmes i mange år (jeg regner ikke lige med at drikke det hele sådan lige ...), så hvad giver den største sikkerhed for at det ikke bliver dårligt. Kan jeg sammenligne med alm. bordvin, eller?

Gode råd / erfaringer ønskes!

VH
Jan
jkjen
 
Indlæg: 89
Tilmeldt: 22. mar 2009, 12:25

Re: Opbevaring af mjød

Indlægaf jakobø » 20. feb 2011, 19:02

hvis du flasker i almindelige vin flasker og forsegler voks og ligger dem mørkt køligt og temperatur stabilt burde der ikke være problemer de første 10-20 år.

pas dog på i kartoffel kælderen hvis grundvandet kommer ind fra tid til anden, mine forældre har et ukendt antal flasker liggende i en sådan uden voks forsegling, de er fra før jeg blev født for 30 år siden, en dag skal jeg have kigget på om de holder endnu.

Men når du flasker dem skal du være sikker på du har klaret mjøden ordentlig så du får så lidt bundfald i flaskerne som muligt.
Brygger lejlighedsvist.
jakobø
 
Indlæg: 1779
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia

Re: Opbevaring af mjød

Indlægaf Nimbus39 » 21. feb 2011, 01:19

Jeg ville nok bruge kunststof propper hvis det er til lang lagring, så er du sikker på der ikke kommer fremmede smagsstoffer i din mjød.
Meget af det kork der sælges i dag er af en ringere kvalitet da der er mangel på kork ege, og det rigtig gode går til de gode vingårde.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 2281
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Havdrup

Re: Opbevaring af mjød

Indlægaf jkjen » 21. feb 2011, 21:13

Tak for de gode inputs :-)

Vil i i øvrigt desinficere propperne (kunststof ell. natur) i iodophor inden propningen eller har i andre forslag?

Vh
Jan
jkjen
 
Indlæg: 89
Tilmeldt: 22. mar 2009, 12:25

Re: Opbevaring af mjød

Indlægaf Borg » 21. feb 2011, 22:38

Kunstpropperne ville jeg desinficere. Sikkert også naturpropperne, men jeg kan dog være i tvivl, om det hjælper. Der er mange snørklede gange, hvor der kan gemme sig alskens artige sager.
Hilsen Erik Borg
www.borgsbryghus.dk
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 2328
Tilmeldt: 28. dec 2009, 18:46
Geografisk sted: Herning

Re: Opbevaring af mjød

Indlægaf Lars Christensen » 6. mar 2011, 17:10

Jeg flaskede mit mjød på patentflasker, der var godt og grundigt desinficerede.
Det virker ganske godt, og det er muligt at tage en enkelt, proppe igen og gemme resten til senere.
Hilsen

Lars (6720)

LaC-Brew: http://www.larchris.dk
- "Både bryg og drik med omtanke!"
Brugeravatar
Lars Christensen
 
Indlæg: 482
Images: 0
Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
Geografisk sted: 6720 Fanø


Tilbage til Udstyr

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

cron