Hejsa,
Jeg har brygget nogle gange og brugt eftergæring. Det har været ...ok. Men jeg vil gerne i gang med tvangskarbonering. 5L fade (Festfade) lyder som en god størrelse at gøre det på, da jeg ikke nødvendigvis vil invitere hele nabolaget, hver gang jeg gerne vil have en øl. :)
Jeg kan se lidt forskellige pakkeløsninger fra Lund teknik og jeg har også spurgt hvad jeg skal bruge, men hans svar var mildest talt mangelfuldt. Jeg havde håbet på "Køb varenummer 1+2+3...." :) Måske han var træt.
Hvad skal jeg bruge og hvor kan det købes? (Jeg har allerede oprettet en "Købes" i køb/Salg) Kan festfade overhovedet bruges på den måde eller er vi ude i en noget dyrere fad-løsning? Gerne en kit løsning hvor alle løsdele følger med til karbonering og efterfølgende servering. :)
Pft
Ivan fra Vejle
Grej til tvangskarbonering?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Grej til tvangskarbonering?
Festfade er en fin løsning som alternativ til flaskning, men de er ikke egnet til tvangskarbonering fordi der skal bruges en anstikker til hvert fad da du ikke uden videre kan flytte anstikkeren før fadet er tømt.
keep it simple !
Re: Grej til tvangskarbonering?
Så langt, så godt. Så for at tvangskarbonere, er vi altså tvunget ud i noget corneliusfade? Så blev jeg jo allerede klogere. :)
Fadene kan jeg jo nok finde. Hvilket kit, både til karbonering og servering kan anbefales? Det behøver ikke være den helt store forkromede prof-løsning
Fadene kan jeg jo nok finde. Hvilket kit, både til karbonering og servering kan anbefales? Det behøver ikke være den helt store forkromede prof-løsning
Re: Grej til tvangskarbonering?
Hej
Lund er den bedste på markede til dette, efter min mening også priserne er Ok
Du skal bruge følgende hvis du kan have øllet stående koldt ( køleskab eller ombygget fryser) ellers skal du have en tør køler men de er lidt dyre...
Komplet sæt CO2 tilslutningen _ CO2 og taphane til 1315,-
https://lundteknik.dk/tappesaet-til-cor ... 14720.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Så en omgang fade 4 stk. Til 1199,-
https://lundteknik.dk/stk-brugt-corneli ... 15164.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Og noget sprit
https://lundteknik.dk/hospitalssprit-sp ... 15393.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Så er du kørende .... man kan snit tappe et glas i ny og næ... behøver ikke at drikke det hele;-)
Hvis flere spørgsmål så bare skriv løs
Lund er den bedste på markede til dette, efter min mening også priserne er Ok
Du skal bruge følgende hvis du kan have øllet stående koldt ( køleskab eller ombygget fryser) ellers skal du have en tør køler men de er lidt dyre...
Komplet sæt CO2 tilslutningen _ CO2 og taphane til 1315,-
https://lundteknik.dk/tappesaet-til-cor ... 14720.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Så en omgang fade 4 stk. Til 1199,-
https://lundteknik.dk/stk-brugt-corneli ... 15164.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Og noget sprit
https://lundteknik.dk/hospitalssprit-sp ... 15393.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Så er du kørende .... man kan snit tappe et glas i ny og næ... behøver ikke at drikke det hele;-)
Hvis flere spørgsmål så bare skriv løs
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Grej til tvangskarbonering?
Det er ikke umuligt at tvangskarbonere festfade. Jeg har gjort det i nogle år, før jeg droppede dem og gik over til Cornelius.
Der skal en anstikker i, øllet skal være køleskabskoldt, trykket ca. 1 bar, og så kan man ryste CO2'en i på 5-10 min. Så skal fadet have ro nogle timer og stå koldt. Og så kan man godt liste anstikkeren op og sætte en ny bung i, uden at fadet skummer over og taber CO2.
En mellemvej, som jeg også brugte i nogle år, fordi jeg havde en kegerator til festfade, er at tvangskarbonere på cornelius, og så fylde det karbonerede øl på festfade med en modtryksfylder.
Der skal en anstikker i, øllet skal være køleskabskoldt, trykket ca. 1 bar, og så kan man ryste CO2'en i på 5-10 min. Så skal fadet have ro nogle timer og stå koldt. Og så kan man godt liste anstikkeren op og sætte en ny bung i, uden at fadet skummer over og taber CO2.
En mellemvej, som jeg også brugte i nogle år, fordi jeg havde en kegerator til festfade, er at tvangskarbonere på cornelius, og så fylde det karbonerede øl på festfade med en modtryksfylder.