Maltmølle

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.

Maltmølle

Indlægaf Cep459 » 13. feb 2017, 18:47

Kigger på en maltmølle , kan se kenwood har en mølle til min køkkenmaskine , så kunne jeg måske kombinere , valsning af malt , og grov mel , øl og brød spænder jo godt sammen
Nogen der prøvet den ?


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Cep459
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 31. jan 2017, 17:32

Re: Maltmølle

Indlægaf Borg » 13. feb 2017, 19:45

Mel er korn der bliver malet, mens malt skal valses. Det er to vidt forskellige processer, som jeg tvivler din køkkenmaskine kan gøre.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4108
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Maltmølle

Indlægaf Nimbus39 » 14. feb 2017, 13:35

Jeg har både kornmølle og maltvalse - det er 2 meget forskellige processer (og resultater) så jeg vil ikke anbefale at man bruger en kornmølle til valsning ;-)
Men jeg vil tro det godt kunne virke...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3377
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Maltmølle

Indlægaf Truntebryg » 15. feb 2017, 10:13

Idealt så skal maltkærnen kun "knækkes" i 3-4 stykker og så - så lidt mel som muligt ;-)

Kan den det - så er det jo fint.
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Maltmølle

Indlægaf peos » 15. feb 2017, 15:21

Truntebryg skrev:Idealt så skal maltkærnen kun "knækkes" i 3-4 stykker og så - så lidt mel som muligt ;-)

Kan den det - så er det jo fint.

Jeg ville da mene, at det ideelle er, at kærnerne knækkes i så mange stykker som muligt, samtidig med at skallerne er hele. Det må lette omsætningen af stivelse til sukker og udvaskningen af sukkeret, at kernerne er så findelte som muligt, og er skallerne hele, undgås stuck mash.
peos
 
Indlæg: 548
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Maltmølle

Indlægaf Dalmoseosebryg » 15. feb 2017, 22:37

Jeg har prøvet den Kenwood det giver for meget mel selv på groveste trin
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 719
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Maltmølle

Indlægaf Truntebryg » 16. feb 2017, 08:04

peos skrev:Jeg ville da mene, at det ideelle er, at kærnerne knækkes i så mange stykker som muligt, samtidig med at skallerne er hele. Det må lette omsætningen af stivelse til sukker og udvaskningen af sukkeret, at kernerne er så findelte som muligt, og er skallerne hele, undgås stuck mash.


Det er da rigtigt, har også set bryggerier hvor "malt sækkene" på lageret var mel !!!

MEN jeg kører med 1,3mm valsebrede og knækker derfor kun kærnerne - hvis jeg brygger < 5% alc. og er omhyggelig så får jeg bekymrende > 96% efficiency.

Alm. hurtig bryg ligger på 93% mæske efficiency, så jeg har ikke de store problemer med at trække sukkeret ud af klumperne ;-)

For fin malt - har tendens til at give langsom sparge hsatighed, og det har jeg ikke tålmodighed til. Jeg sparger 18L vand igennem 5 kg malt på ca. 10 minutter - og har således ca. 26L boil-volume.
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Maltmølle

Indlægaf peos » 16. feb 2017, 18:02

Taler vi mæskeeffektivitet eller bryghuseffektivitet?
peos
 
Indlæg: 548
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Maltmølle

Indlægaf Truntebryg » 16. feb 2017, 22:03

Mæske - da det er den eneste "vigtige" efficiency, forstået på den måde at her har valsning, emzyner osv. jo en vis indvirkning...

Brewhouse eff er jo blot spild her og der ... oh det er for længe siden jeg har brygget, kan faktisk ikke huske hvad min Brewhouse efficiency er ;-(
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland


Tilbage til Udstyr

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster